Košarka

Sesar uoči Švedske: 'Nisu se baš snašli na nizozemsku zonu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.08.2023.
Sesar uoči Švedske: 'Nisu se baš snašli na nizozemsku zonu'
Foto: Marin Sušić

Hrvatska je dobro otvorila nastup na pretkvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre. U Istanbulu je bila bolja od Belgije s 86:55...

Nakon susreta Josip Sesar ponovio je kako je zadovoljan onim što je Hrvatska napravila i kako je izgledala u tom susretu.

Igraj na olimpijske pretkvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam momcima na odličnoj igri, prezentaciji i sjajnoj timskoj igri, što pokazuju i 20 asistencija i 37 skokova, dominirali smo u svim segmentima, čak nam je i trica bila na 50 posto. Sve to dolazi iz te timske igre koju smo cijelo vrijeme gajili. Mogu biti zadovoljan s tih 25 do 30 minuta timske igre gdje nam je lopta sjajno išla i tu se obrana Belgije nije snašla. No, već je u ponedjeljak nova utakmica, odmah krećemo s pripremama za Švedsku i idemo dalje korak po korak."

Švedska je imala puno težu utakmicu koja joj je odnijela puno više energije. Tek nakon produžetka upisala je pobjedu protiv Nizozemske.

"Igrali su fizički tešku utakmicu u kojoj su puno trčali jedni i drugi, s puno preuzimanja i pritiska po cijelom terenu. Primijetio sam da se Švedska nije baš snašla na nizozemsku zonu. Kroz scouting ćemo vidjeti na koji način se pripremiti uz njihove individualne karakteristike, a najvažniji je oporavak ova četiri igrača koji su iznijeli današnju utakmicu i imali najveću minutažu."

Susret protiv Švedske počinje u 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!