Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice u drami ostale bez pobjede i u trećoj utakmici na Europskom prvenstvu

Krešimir Milić • petak, 18.08.2023.
Hrvatske odbojkašice u drami ostale bez pobjede i u trećoj utakmici na Europskom prvenstvu

Imale su dva puta vodstvo u setovima, a na kraju su poražene. Bolja je bila u trećoj utakmici skupine Bosna i Hercegovina…

Još jedan poraz su na Europskom prvenstvu upisale su hrvatske odbojkašice. Nakon poraza od Bugarske i Rumunjske novi poraz upisale su izabranice Ferhata Akbasa od Bosne i Hercegovine.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavila je Bosna i Hercegovina s 3:2 (19:25, 25:18, 20:25, 26:24, 15:6). U dramatičnom susretu povele su Hrvatice u prvom setu, a već u drugom BiH izjednačava. Ponovno u trećem setu Hrvatska dolazi u vodstvo, a u četvrtom je imala prednost od tri poena pri rezultatu 23:20, ali na kraju je BiH preokrenula.

U posljednjem setu povele su odbojkašice Bosne i Hercegovine 5:0, a do kraj a ostvarile prednost od devet poena s kojom su zaključile set i slavile na kraju.

Božena Butigan bila je najefikasnija u redovima Hrvatske s 15 poena dok je Bosnu i Hercegovinu predvodila s 18 poena Dajana Bošković.

Hrvatsku, koja trenutno drži začelje skupine B, još čekaju utakmice protiv Švicarske i Italije, a prva je na rasporedu protiv Švicarske u ponedjeljak 21. kolovoza od 21 sat dok protiv Italije igraju u srijedu od 21 sat.

Europsko žensko prvenstvo u odbojci:
Bosna i Hercegovina - Hrvatska 3:2 (19:25, 25:18, 20:25, 26:24, 15:6)

Foto: Hrvatski odbojkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!