Nogomet

Istra 1961 s novim trenerom na klupi dolazi na gostovanje u Koprivnicu

Mihaela Bradovski • subota, 19.08.2023.
Istra 1961 s novim trenerom na klupi dolazi na gostovanje u Koprivnicu
Foto: FaH

U prvom susretu petog kola SuperSport HNL-a danas se u Koprivnici sastaju Slaven Belupo i Istra 1961. Bit će to dvoboj momčadi koje imaju strane trenere na klupi...

Slaven Belupo i Istra 1961 nisu impresionirali na početku nove sezone. I jedni i drugi imali su dosta šarene nastupe, ali još uvijek nisu pokazali ništa impresivno i od njih se tek očekuju bolji nastupi.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi imaju izgovor zašto na početku ove sezone nemaju rezultate kao prošle sezone. Obje momčadi u sezonu su ušle s promijenjenim rosterom, s novim trenerima na klupi, a oni su u značajnoj mjeri mijenjali način igre od prošle sezone. Naravno, za bolji rezultat onda treba i više vremena.

Vremena više nije bilo za Mislava Karoglana koji je prvi trener ove sezone kojem je uručen otkaz. On je s Istrom u prva tri kola osvojio tek jedan bod uz gol razliku 1:10, a nakon visokog poraza 6:0 na Rujevici protiv Rijeke, uručen mu je otkaz.

Istru je u prošlom kolu privremeno vodio trener juniora Sergej Banović, no pronađeno je dugoročnije rješenje te je od ovog tjedna na klupi Istre Španjolac David Catala.

Catala će debitirati u Koprivnici na klupi pulskog prvoligaša, najavio je kako će Istra igrati napadački i otvoreno, ali je isto tako naglasio i kako se prvo mora pobrinuti za obranu s obzirom da Istra prima previše golova.

Niti Slaven Belupo nema granitnu obranu, Ricardo Moniz je trener koji traži od svojih igrača preuzimanje više rizika i otvoren nogomet što je Slaven u nekim susretima platio pogocima.

Što su rekli

Ricardo Moniz, trener Slaven Belupa: "Baš kao i protiv Rudeša, ovo je još jedno naše finale. Kako za nas, tako i za Istru s obzirom na to da oni imaju dva, a mi četiri boda. Možemo reći da je to utakmica za šest bodova. Pokazali smo protiv Hajduka dva lica. U prvom poluvremenu smo bili dobri, odlično organizirani i imali dvije velike šanse preko Hlevnjaka i Ortiza. Nažalost, u drugom dijelu nismo bili pravi. Bili smo preblizu našem golu, previše u našem šesnaestercu i na kraju izgubili. Gledam čašu uvijek kao napola punu i zato čestitke mojoj momčadi na prvih 45 minuta, nedostajao je samo pogodak."

David Catala, trener Istre 1961: "Moj cilj je izvući najbolje od svakog igrača, odmah me impresionirala raspoloživost igrača, način na koji treniraju, vidi se da žele napredovati i da se žele natjecati, a to je za mene najbitnije. Svi igrači kreću od nule i svi imaju jednake šanse, bitno je koliko će se dokazati, no svi koji se budu trudili i davali sve od sebe, igrat će. Imam jasnu viziju igre. Želim da ekipa igra napadački, ali realnost je da je ekipa prošlih utakmica primila puno golova, stoga moramo poraditi na obrani. Pred nama je teška utakmica sa Slavenom, sigurno neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe kako bi uzeli tri boda i vratili samopouzdanje ekipi na taj način."

Mjesto, vrijeme, sudac

Koprivnica, Ivan Kušek Apač, 18:30

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Slaven Belupo: Božić, Hlevnjak, Marković, Međimorec, Pllana, Caimacov (ozljede)

Istra 1961: Douglas (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Prošli dvoboj odigrali su u posljednjem kolu prošle sezone, u Puli su remizirali 1:1. Arber Hoxha ke doveo goste u vodstvo, a remi Istri donio je Frano Mlinar.

Prognoza

Težak susret za prognoziranje u svakom smislu, možda nekako vuče na remi.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!