Nogomet

Rijeka traži pobjedu u Kranjčevićevoj za ostanak na vrhu i nakon 14. kola

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2023.
Rijeka traži pobjedu u Kranjčevićevoj za ostanak na vrhu i nakon 14. kola
Foto: FaH

14. kolo SuperSport HNL-a otvaraju u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Rijeka. Vodeći Riječani traže novu pobjedu za siguran ostanak na vrhu, ali Lokomotiva je uvijek neugodan protivnik...

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje se danas u Kranjčevićevoj. Bit će to susret dvije momčadi koje se vole nadigravati i koje vole nadigravati, domaća Lokomotiva dočekuje Rijeku, lidera na tablici i protivnika od kojeg je izgubila u posljednja četiri susreta.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lokosi u zadnja tri kola ne znaju za pobjedu, ali u svakom od ta tri dvoboja imali su priliku. U tom razdoblju upisali su remije protiv Varaždina i Gorice te poraz od Dinama. U tom susretu imali su veliku priliku za uzeti sva tri boda, međutim u sudačkoj nadoknadi su primili dva pogotka i tako upisali poraz 2:1.

Rijeka je pak nakon remija protiv Istre 19061 u prošlom kolu uspjela upisati pobjedu, svladala je Goricu s 1:0. Goričani su u prvom poluvremenu potpuno nadigrani, ali drugi dio protekao je u ravnopravnoj igri gdje je i Gorica imala svojih dobrih situacija.

Sopić svoju momčad dovodi u Kranjčevićevu gdje će tražiti isključivo pobjedu. Sa svakim slavljem ambicije i apetiti rastu, Rijeka igra dobro od početka sezone i trenutno je na vrhu ljestvice. Pobjeda u ovom susretu, bez obzira na ostale rezultate, ostavlja Riječane na vrhu ljestvice.

Lokomotiva je pak trenutno na sedmoj poziciji s 14 bodova, pobjedom u ovom susretu preskočila bi Varaždin, ali u slučaju poraza mogla bi pasti na osmo mjesto ako Slaven Belupo upiše pobjedu protiv Istre 1961.

U svakom slučaju očekuje se otvorena utakmica u kojoj bi moglo biti i dosta golova. To će pokušati spriječiti Nikola Čavlina na jednoj i Nediljko Labrović na drugoj strani, jaki aduti obje momčadi.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Analizirali smo utakmicu protiv Dinama, vidjeli gdje smo griješili te koji su bili problemi, nije to samo sedam minuta sudačke nadoknade, imali smo problema i u drugom poluvremenu. Nismo na pravi način odgovorili, no fokus je na Rijeci te razmišljamo samo o toj utakmici te kako ćemo odigrati. Protiv Rijeke su sve utakmice zanimljive. Rijeka isto igra moderan i brz nogomet, ima izuzetno kvalitetne i dobre igrače, tako da očekujem jednu jako dobru utakmicu."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Očekuje nas jako zahtjevna utakmica, stadion i klub za kojeg me vežu jako lijepe uspomene. U Lokomotivi sam završio igračku karijeru i počeo trenersku. S druge strane to je stadiona NK Zagreb, kluba koji mi je i dalje u srcu koji nažalost igra u nižem rangu. O Lokomotivi mogu govoriti samo u superlativima, trener Čabraja ima kontinuitet gdje momčad iz godine u godinu, bez obzira na odlaske igrača, uvijek budu dobri i dođu u vrh hrvatskog nogometa. Mladi su, potentni i imaju odličnu tranziciju, te s puno igrača dolaze u završnicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Kranjčevićeva, Zagreb, 18:00

Sudac: Patrik Kolarić

Nedostaju

Lokomotiva: Šotiček, Čop, Vranjković, Bošković

Rijeka: Petrović, Pašalić, Galešić, Selahi

Prošli međusobni dvoboj

U prvom ovosezonskom dvoboju ovih protivnika Rijeka je slavila na Rujevici s 2:1. Povela je Lokomotiva golom Bubanje, ali preokret su donijeli Pašalić i Djouahra.

Prognoza

Rijeka je na vrhu, ali Lokomotiva je uvijek i bilo gdje neugodan protivnik pa će tako vjerojatno biti i sada, Mogla bi to biti utakmica s dosta prilika i pogodaka.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!