Nogomet

Milanu igra samo pobjeda, Parižani mirniji dočekuju dvoboj

Branimir Korać • utorak, 07.11.2023.
Milanu igra samo pobjeda, Parižani mirniji dočekuju dvoboj
Foto: EPA

Nakon prva tri kola u skupini F Lige prvaka, Milan i dalje nema pobjedu. Situacija je sve ozbiljnija i večeras protiv PSG-a mora pronaći način kako doći do sva tri boda...

Milan se već večeras praktički može oprostiti od želje za prolaskom u sljedeću fazu Lige prvaka. Ili u najgoru ruku dovesti se u jako tešku situaciju u kojoj više neće ovisiti samo o sebi. U prva tri kola nije upisao pobjedu i sada je u problemima.

Igraj na Milan - PSG na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Piolijeva momčad mora doći do pobjede u ovom susretu, a posebno bi se u teškoj situaciji našla s porazom. Naime u tom slučaju PSG će pobjeći na sedam bodova prednosti dva kola prije kraja i Milan ga više niti teoretski neće moći dostići.

Ostala bi mu eventualno borba za drugo mjesto u skupini gdje bi Borussia ili Newcastle u slučaju pobjede jednog od ova dva protivnika, u kombinaciji s porazom Milana, pobjegli na pet bodova. U tom slučaju Milan bi dohvatio osminu finala Lige prvaka samo ako bi upisao obje pobjede do kraja natjecanja, a isto tako i PSG.

Ono što može brinuti Piolija je činjenica da Milan još nije zabio niti jedan pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Nakon što je remizirao bez pogodaka protiv Newcastlea i dortmundske Borussije, poražen je s uvjerljivih 3:0 na gostovanju u Parizu.

Niti u talijanskom prvenstvu Milan ne briljira, u posljednja tri kola je bez pobjede, ima upisan remi kod Napolija te domaće poraze protiv Juventusa i Udinesea. I u tim susretima opstao je bez postignutog pogotka.

I dok je Milan u problemima, PSG se podignuo i izgleda sve bolje. Nakon onog visokog poraza u gostima kod Newcastlea, nanizao je pet uzastopnih pobjeda s gol razlikom 15:3. U svih pet utakmica postigao je po tri gola, a u tri od tih pet utakmica sačuvao je mrežu čistom.

Što su rekli

Stefano Pioli, trener Milana: "Želim da moja momčad igra hrabro i s puno samopouzdanja. Pred nama je ogromna prepreka, PSG je momčad koja može osvojiti Ligu prvaka. To je momčad prepuna sjajnih igrača, ali igrat ćemo najbolje što možemo i pokušati doći do pobjede."

Luis Enrique, trener PSG-a: "Prirodno sam veliki optimist. Igramo protiv vrlo dobre momčadi na povijesnom stadionu, a optimist sam jer su moji igrači u odličnoj formi i žele pružiti dobar nastup. Želimo imati loptu više i našem posjedu i biti opasniji protivnik."

Mjesto, vrijeme, sudac

Milano, San Siro, 21:00

Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

Nedostaju

Milan: Bennacer, Caldara, Kalulu, Pellegrino, Sportiello (ozljede)

PSG: Asensio, Kimpembe, Mendes, Navas, Pereira, Rico (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U trećem kolu grupne faze Milan je visoko poražen u Parizu 3:0.

Prognoza

Milan mora pronaći način kako doći do pobjede iako je evidentno u krizi.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.2:0Newcastle
Milan2:1PSG
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!