Nogomet

Sluga uspješniji od Livakovića, Aston Villa okrenula AZ

Petar Jenjić • četvrtak, 09.11.2023.
Sluga uspješniji od Livakovića, Aston Villa okrenula AZ
Foto: EPA

Simon Sluga je s Ludogorecom na domaćem terenu svladao Fenerbahče Dominika Livakovića. Pobjede su još upisali Club Brugge protiv Lugana i Aston Villa protiv AZ Alkmaara...

Skupina D

Club Brugge - Lugano 2:0

Promjene rezultata nije bilo sve do 62. minute kada je Igor Thiago zabio za vodstvo belgijske ekipe iz penala. U 85. minuti kazneni udarac za domaće promašio je Ferran Jutgla, a pobjedu je potvrdio Hans Vanaken u sudačkoj nadoknadi.

Igraj na belgijsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon četiri kola u skupini D, Club Brugge je vodeći s deset bodova, Bodo/Glimt je drugi sa sedam, Lugano treći s četiri, a Bešiktaš posljednji sa samo jednim osvojenim bodom.

Skupina E

Aston Villa - AZ Alkmaar 2:1

Do pobjede je nakon preokreta stigla Aston Villa koja je s 2:1 bila bolja od AZ Alkmaara. Sada je s Legijom izjednačena na vrhu s devet bodova, dok Zrinjski i AZ imaju po tri.

Činilo se da je domaćin poveo nakon tri minute igre, no gol Clementa Lengleta poništen je zbog zaleđa. U nastavku prvog dijela poništen je zbog nedozvoljene pozicije i pogodak gostiju preko Vangelisa Pavlidisa.

Ipak, grčki nogometaš upisao se u strijelce u 52. minuti kada se sjurio prema golu nakon odigravanja Riechedlyja Bazoera i zatresao mrežu. Domaćin je izjednačio u 61. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera pogodio Diego Carlos, iako je do tog prekida došlo nakon krive procjene suca.

Potpuni preokret Aston Villa je ostvarila u 81. minuti kada je zabio Ollie Watkins na asistenciju Douglasa Luiza.

Skupina H

Ludogorec - Fenerbahče 2:0

Anton Nedjalkov uposlio je Jakuba Piotrowskog koji dovodi bugarsku ekipu u vodstvo u 18. minuti susreta. Rezultat se nije mijenjao sve do 92. minute kada je pobjedu Ludogoreca potvrdio Rwan Seco.

Hrvatski vratari odradili su svih 90 minuta, Simon Sluga za domaće, a Dominik Livaković za goste.

U skupini H, turska momčad i dalje je vodeća s devet bodova, dva manje ima Nordsjaelland, Ludogorec je sada na šest, a Spartak četvrti s jednim.

FOTO: EPA/TIM KEETON

Konferencijska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bešiktaš1:2Bodo/Glimt
Club Brugge2:0Lugano
1Club Brugge 615:3+1216
2Bodo/Glimt 611:8+310
3Bešiktaš 67:14-74
4Lugano 66:14-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!