Nogomet

Dinamo želi sve pobjede do kraja godine, protiv Osijeka vraća se Petković

Mihaela Bradovski • subota, 25.11.2023.
Dinamo želi sve pobjede do kraja godine, protiv Osijeka vraća se Petković
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U utakmici 16. kola SuperSport HNL-a Dinamo na Maksimiru dočekuje momčad Osijeka. Već ovaj dvoboj pokazat će koliko su realne želje iz modrog tabora da upišu sve pobjede do kraja ovog dijela sezone...

Prva od šest utakmica u kojima Dinamo jednostavno mora do pobjede. Na Maksimir dolazi Osijek, Dinamo je upisao podosta kikseva dosad i pobjeda mu je imperativ s obzirom da se zaostatak polako povećava.

Igraj na Dinamo - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sergej Jakirović pokušavao je pronaći rješenje, probavao je na sve načine pokrenuti momčad, ali jednostavno ne ide. Realizacija je priličan problem, a uoči dvoboja s Osijekom vrlo važna i za Dinamo dobra je vijest da se oporavio Bruno Petković. Nema nikakve dvojbe da je jako nedostajao hrvatskom prvaku i Dinamo bi s njim morao biti opasniji i kvalitetniji.

Iz Dinama poručuju kako će pokušati do zimske stanke upisati svih šest pobjeda, čekaju ih četiri utakmice u domaćem prvenstvu i dvije u Konferencijskoj ligi, a tih šest pobjeda u Dinamu bi svakako kupili mir uoči ofenzive na tržištu igrača gdje će morati itekako biti aktivni ove zime.

Uoči reprezentativne stanke Dinamo je igrao u gostima kod Rijeke, vrlo teška utakmica, ali modri su imali dobrih faza, ostali su neporaženi što im je bilo vrlo bitno u ovom trenutku.

Sada im u goste dolazi Osijek sa Zoranom Zekićem, momčad koja također ove sezone ima velike oscilacije. U Osijeku će reći kako je sve krenulo krivim smjerom nakon traumatičnog poraza od Dinama na Opus Areni. Nakon toga krenuli su problemi, momčad nije izgledala dobro pa je otkaz dobio Stjepan Tomas, a na klupu stigao Zekić.

Zekić u najavi susreta ulogu favorita vrlo rado prebacio Dinamu, ali se ne odriče težnji pokušati uzeti bodove na Maksimiru.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Dvotjednu stanku iskoristili smo za to da se dobro odmorimo i regeneriramo nakon doista zahtjevnih utakmica i napornog ritma, da zaliječimo ozljede, vratimo igrače u normalan trenažni proces. Zadovoljni smo učinjenim u ovoj pauzi, radili smo na nekim stvarima koje bi trebale biti bolje. Spremni čekamo svih preostalih šest jesenskih utakmica od kojih četiri u prvenstvu i dvije u Europi. Sve su nam iznimno važne, želimo popraviti dojam i isprati gorak okus od nekih ranijih utakmica i pritom, naplatiti taj rad s bodovima. Nakon nedavne utakmice protiv Rijeke dolazi nam još jedan derbi, na Rujevici smo imali dobrih i manje dobrih stvari, nismo poraženi, ali i dalje smatram da smo trebali pobijediti s obzirom na to kako se razvijala utakmica. Ali, završilo je 2:2. Smatram da u subotu mora biti još bolji, moramo se dobro prezentirati. Suparnik ima svoje planove i ciljeve, ali mislim da je vrijeme da razveselimo navijače s dobrom igrom i pobjedom."

Zoran Zekić, trener Osijeka: "Imali smo ova dva tjedna za rad. Na žalost bilo je ozlijeđenih, viroznih i odsutnih tako da smo radili u manjim grupama, ali nešto smo odradili. Imamo dosta problema, ali tako je otkad sam došao, ne treba o tome previše lamentirati niti kukati. Čeka nas derbi, a nismo baš u sjajnoj situaciji, no sami smo se doveli do nje i sami se moramo iščupati. Dinamo nije idealan suparnik za to, ali bez obzira na ime suparnika i mjesto odigravanja utakmice svi moramo pokazati još veću dozu profesionalizma. Tu mislim da se moramo zamisliti što je svaki od nas dao klubu i na koji način treba razmišljati i kako se postaviti. Ne treba mi nikakav veći motiv od toga da su nam potrebni bodovi, o ostalom ne razmišljam. Nadam se da igrači imaju motiv, želju i pamet da budemo što bolji. Dvije pobjede su lijepa sjećanja, jedna je došla nakon 18 godina tako da… Što reći nego ponovilo se!"

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 17:30

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Dinamo: Ristovski, Kulenović (kartoni), Špikić (ozljeda)

Osijek: Fiolić, Omerović (kartoni), Jugović, Fućak (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošli dvoboj ovih protivnika bio je onaj na Opus Areni nakon kojeg su Osječani smatrali kako su žestoko oštećeni. Dinamo je gubio 2:0, a onda je Emreli smanjio pa Petković s dva gola iz kaznenih udaraca okrenuo susret na Dinamovu stranu.

Prognoza

Dinamo je favorit i očekuje se njegova pobjeda u ovom dvoboju, bez obzira na ogromne oscilacije i probleme koje ima u igri.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!