Ostali sportovi

Sve je spremno za Zagrepčanku 512, najizazovniju utrku stepenicama u Hrvatskoj

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 05.12.2023.
Sve je spremno za Zagrepčanku 512, najizazovniju utrku stepenicama u Hrvatskoj

Ovu će subotu, 9. prosinca, poslovna zgrada Zagrepčanka ponovno postati epicentar sportskog uzbuđenja, okupljajući preko 600 natjecatelja iz osam država za jubilarno, deseto izdanje najizazovnije utrke stepenicama u Hrvatskoj - Zagrepčanka 512...

Posebnu pažnju, ove godine, privlači Troy Alston, Amerikanac i trenutačno deveti najbolji trkač na svijetu prema Towerrunning World Associationu. Njegovo prisustvo omogućit će dodatni element uzbuđenja i konkurencije.

A konkurencija će sigurno biti velika posebice zbog sudjelovanja prošlogodišnje rekorderke staze, Tee Faber. Također, postoji mogućnost da će nam se pridružiti i Matjaž Mikloša, trkač iz Slovenije koji je 2015. godine postavio rekord staze s vremenom od 02:34.50. Sudjelovanje Matjaža još nije potvrđeno, ali bi njegovo prisustvo dodatno obogatilo natjecanje.

Ovaj iznimni događaj predstavit će četiri različite dionice, svaka pružajući svoj nezaboravan doživljaj u kojem natjecatelji mogu pokazati svoju hrabrost, izdržljivost i sportski duh:

SOLO: 490 stepenica, 25 katova - za hrabre pojedince spremne na jedinstvenu borbu s visinama.

DUPLO: 980 stepenica, 50 katova - dvostruki izazov koji testira snagu nogu u dva uzastopna uspona. Ovo je prilika za demonstraciju ne samo fizičke izdržljivosti već i mentalne snage potrebne za održavanje tempa tijekom cijelog puta prema vrhu.

MEGA: 1960 stepenica, 100 katova - ultimativni test koji postavlja visok standard izdržljivosti i volje, stvarajući nezaboravno iskustvo za hrabre trkače koji će se uspinjati do samog vrha čak četiri puta.

DUO: Timski rad je ključ - muškarac i žena zajedno svladavaju 25 katova, a rezultati se zbrajaju. Ova kategorija ističe važnost timskog rada, suradnje i podrške, donoseći dodatni element zajedništva u utrku.

Svi ljubitelji sporta i izazova pozvani su da se pridruže i dožive atmosferu ove jedinstvene utrke stepenicama.

Do posljednjeg kata!

FOTO: DŠR Aktivan život

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!