Rukomet

Raskid suradnje već na ljeto: Ilija Brozović prije vremena napušta Hannover

Mario Borko • srijeda, 13.12.2023.
Raskid suradnje već na ljeto: Ilija Brozović prije vremena napušta Hannover

Povremeni hrvatski rukometni reprezentativac Ilija Brozović ovo ljeto napustit će redove njemačkog bundesligaša Hannovera iako mu je inicijalni ugovor vrijedio do ljeta 2025 godine…

Jučer su njemački mediji objavili da će hrvatski pivot i dokapetan kluba Ilija Brozović prijevremeno raskinuti ugovor s Hannoverom koji je trebao trajati do kraja iduće sezone, ali je dogovorom igrača i kluba taj ugovor skraćen i prestaje na kraju ove sezone.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brozović, inače rodom iz Splita, je preko Metkovića i Zagreba došao do reprezentacije s kojom je osvojio dvije medalje na europskim prvenstvima, a karijeru je nastavio graditi u Njemačkoj gdje je bio član Hamburga i Kiela iz kojeg se 2017. priključio ekipi Hannovera.

''Ovo je za nas bila sve samo ne laka odluka, ipak, uvjereni smo da je došlo vrijeme da se okrenemo budućnosti. Ilija je vrlo zahvalan igrač koji je u ovih sedam godina pomogao u oblikovanju našeg kluba, to je zaista dugo vrijeme što je rijetkost u današnjem sportu. Jako smo mu zahvalni na njegovom angažmanu i želimo još puno toga postići zajedno do kraja sezone'', izjavio je sportski direktor kluba Sven-Soren Christophersen

Za vrijeme njegova boravka klub je ostvario povijesne uspjehe, između ostalog igrao u Europi i osvojio četvrto mjesto u Bundesligi.

''Imao sam sedam prekrasnih godina ovdje u Hannoveru sa svojom obitelji i mogu se osvrnuti na mnoga posebna iskustva. Jako sam zahvalan klubu na povjerenju koje su mi ukazali tijekom tog vremena. Sigurno neće biti lak rastanak nakon posljednje domaće utakmice, pa makar je do nje još pola godine. Veselim se preostalim utakmicama s momčadi i dat ću sve da ostvarimo zacrtane ciljeve'', rekao je Brozović nakon zajednički donesene odluke.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!