Tenis

Britanskoj tenisačici ukinuta suspenzija za doping, dokazala je kontaminaciju hrane

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 23.12.2023.
Britanskoj tenisačici ukinuta suspenzija za doping, dokazala je kontaminaciju hrane

Bivša prvoplasirana britanska igračica u igri parova Tara Moore oslobođena je optužbi za kršenje antidopinških pravila nakon što je Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) u subotu rekla da nije kriva za prekršaj.

Moore je privremeno suspendirana u lipnju 2022. zbog prisutnosti zabranjene tvari u uzorku koji je dala dok se natjecala na WTA 250 događaju u Bogoti, gdje je izgubila u finalu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

ITIA je rekla da je njezin "A" uzorak sadržavao metabolite nandrolona i boldenona. Obje tvari nalaze se na popisu zabranjenih tvari Svjetske antidopinške agencije (WADA) za 2022.

Moore je tvrdila da nikada u svojoj karijeri nije svjesno uzela zabranjenu supstancu.

Međutim, ITIA je objavila da je neovisni sud utvrdio da je kontaminirano meso koje su konzumirale ona i još jedna igračica, Čileanka Barbara Gatica, danima prije prikupljanja uzoraka bilo izvor zabranjene tvari.

"Sukladno tome, niti jednom igraču nije izrečeno razdoblje zabrane, a privremene suspenzije izrečene svakom igraču prema Teniskom antidopinškom programu odmah su ukinute", rekla je ITIA.

Gatica je, međutim, i dalje suspendiran iz sporta zbog zasebnih prekršaja Teniskog antikorupcijskog programa, dodala je ITIA.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourDoping
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!