Ostali sportovi

Lizatović i Rebić zaustavljeni u prvom kolu Zagreb Opena

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 14.01.2024.
Lizatović i Rebić zaustavljeni u prvom kolu Zagreb Opena
Foto: Dario Grzelj/HINA

Subotnji program na Zagreb Openu donio je mečeve i dvojice hrvatskih hrvača, a obojica su upisala poraze. Ivan Lizatović i Matej Rebić nisu uspjeli proći prve prepreke...

Hrvatski reprezentativci Ivan Lizatović i Matej Rebić zaustavljeni su u prvom kolu hrvačkog turnira Zagreb Open, u kategoriji do 63 kg grčko-rimskim načinom, a oni su bili i jedini domaći predstavnici u subotnjem programu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U kvalifikacijskoj borbi je 35-godišnjeg Lizatovića pobijedio 28-godišnji Latvijac Aleksandrs Jurkjans, dok je Rebić ždrijebom izravno smješten u četvrtfinale, ali ga je s 9:0 svladao predstavnik Srbije Georgij Tibilov. Kako ni Jurkjans, ni Tibilov nisu došli do finala, a hrvatski su predstavnici tim porazima završili svoj nastup.

U subotu su podijeljena posljednja četiri kompleta medalja u ženskom hrvanju te dva u grčko-rimskom načinu. Zlato u kategoriji do 53 kg osvojila je Kineskinja Pang Qinyu kojoj je zbog ozljede finalnu borbu predala Mađarica Stalvira Orshush.

U kategoriji do 57 kg održano je kinesko finale u kojem je Hong Kexin bila bolja (7:2) od Zhang Qi.

Ukrajinka Irina Zablotska je u finalu kategorije do 72 kg pobijedila srpsku predstavnicu Fanni Nagy Nađ (7-0), s zlato u kategoriji do 76 kg osvojila je Kirgistanka Aiperi Medet Kyzy svladavši Kineskinju Wang Juan (2:1).

Pobjednik kategorije do 63 kg grčko-rimskim načinom je Gruzijac Leri Abuladze koji je bio uvjerljiv protiv Šveđanina Virgila Alexandera Bice (9:0).

Mnogo neizvjesnije je bilo finale u kategoriji do 67 kg u kojem je predstavnik Ukrajine Parviz Nasibov s 4:3 bio bolji od francuskog reprezentativca Gagika M. Snjoyana.

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja, na strunjaču će izaći sedmorica hrvatskih predstavnika. U kategoriji do 72 kg nastupit će Dominik Etlinger i Luka Malobabić, u kategoriji do 82 kg Filip Šačić i Karlo Kodrić te u kategoriji do 97 kg Filip Smetko, Kristian Lukač i Vinko Prodanović.

Kvalifikacijske borbe u dvorani 2 Doma sportova započinju u 10 sati, a finalni dio programa je na rasporedu od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!