Ostali sportovi

Barbara Matić sjajnim nastupom do zlata na Grand Prixu u Portugalu

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 28.01.2024.
Barbara Matić sjajnim nastupom do zlata na Grand Prixu u Portugalu

Početak sezone nikad nije trivijalan. Nije to jednostavno natjecanje nakon posljednjeg u prošloj sezoni. Početak sezone je novi početak, lansiranje. Svi moraju posložiti sve na svoje mjesto nakon pauze na kraju godine, koja je najčešće ustupila mjesto malom zasluženom odmoru i obrocima možda nešto manje uravnoteženim nego inače. Za sjajne vijesti pobrinula se 29-godišnja Splićanka Barbara Matić koja je osvojila zlatno odličje...

U finalu kategorije -70kg Matić se susrela s Uzbekistankom Gulonozom Matnijazove koju je pobijedila nakon tri opomene.

"Baš sam presretna šta sam započela godinu ovako dobro nakon ozljede palca od skoro nakon dva mjeseca i oporavka. Mogu reći da sam stvarno odradila dobro ovaj turnir, čak i finalnu borbu, što se kaže bez puno muke, doslovno je bilo brzo na tri kazne. Stvarno sam sretna i zadovoljna."

Barbari Matić do sada jedino nedostaje medalja s olimpijskih igara. Je li ovo dodatni motiv?

"Pa sigurno da je, prvo je ovo veliki korak za odlazak uopće na OI. Jako mi je ovaj turnir važan iz tog razloga, drago mi je da nisam zbog toga pala pod neki pritisak, da sam to dobro odradila i da ću sad na osjećaj ovog rezultata i turnira nastaviti godinu", kazala je za kraj Matić.

Matić je na putu do finala savladala Yasmin Alamin (SAD), Tais Pinu (Portugal), Riho Saiganji (Japan) i Miriam Butkereit (Njemačka).

Jučer su u kategoriji -63kg nastupile Katarina Krišto i Iva Oberan. Krišto je završila nastup u prvom kolu porazom protiv Rumunjke Amande Zuazanbar-Torres, dok je Oberan svladala Florentinu Ivanescu (Rumunjska) i Cristinu Cabanu-Perez (Španjolska) te upisala poraz protiv Dene Pohl (Njemačka).

Dan ranije Ana Viktorija Puljiz upisala je pobjedu i poraz. Bolja je bila od Kelly Deguchi (Kanada), no, poraz je upisala protiv Soumiye Iraoui (Maroko).

Danas na tatami izlaze Karla Prodan, Petrunjela Pavić (obje -78kg), Tina Radić, Ivana Šutalo (obje +78kg) i senator hrvatske reprezentacije Zlatko Kumrić koji će se boriti u kategoriji -100kg.

Foto: Gabriela SABAU (IJF)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!