Nogomet

Osijek i Gorica ne briljiraju, bodovi su im potrebni u borbi za Europu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.02.2024.
Osijek i Gorica ne briljiraju, bodovi su im potrebni u borbi za Europu
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Osijek i Gorica izravni su konkurenti u borbi za Europu, a nakon poraza u prošlom kolu, obje momčadi trebaju tri boda kako bi okrenule sezonu…

Prošlo kolo nije bilo sretno niti za Osijek, a niti za Goricu, u biti za Goricu nijedno kolo u nastavku sezone nije bilo uspješno. Iako već sedam kola ne zna za pobjedu i ima samo jedan osvojen bod u tom razdoblju, još uvijek je u igri za Europu i to je jedina dobra vijest za momčad Dinka Jeličića.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U nastavku sezone upisala je sva četiri poraza, dva od ta četiri susreta igrana su u vrlo teškim uvjetima na rubu regularnosti (oba protiv Rijeku), Dinamu je naišla u raspoloženom danu Modrih, a jedini dvoboj u kojem je baš jako podbacila nastupom koji je bio vrlo loš bio je u susretu protiv Lokomotive na svom travnjaku.

Jeličić i dalje ima povjerenje čelnika kluba, međutim i to se može promijeniti ako u skoroj budućnosti ne počne isporučivati rezultate. Ono što za Goricu nikako nije dobra vijest je da joj je najbolji igrač u nastavku sezone vratar Ivan Banić iako je u svakom susretu primila barem dva gola.

Osječani su za razliku od Gorice skupili četiri boda iz utakmice manje u nastavku sezone. Slavili su protiv Rudeša što je i očekivano, remizirali su protiv Hajduka u susretu koji je bio više borben nego kvalitetan te su poraženi u Puli kod Istre 1961.

Baš taj poraz u Puli posebno "žulja" Zorana Zekića, nikako nije bio zadovoljan onim što je Osijek pokazao u tom susretu i s pravom je bio vrlo razočaran. Neprepoznatljiv i mlak Osijek olako je dopustio domaćinu da uzme sva tri boda u ovom dvoboju.

U fazi smo sezone kada se svaki bod gleda drugačijim naočalama i danas moraju i jedni i drugi pružiti puno više nego u prošlom kolu. Osijek pogotovo sa strane angažmana i igre, Gorici se doduše ne može prigovoriti za prošlo kolo jer to nije bio nogomet već vaterpolo, ali ona mora početi osvajati bodove.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Osijeka: "Apsolutno moramo biti bolji. Mislim da imamo dosta motiva u svakom smislu da se iskupimo za ovo što je bilo, i energijom, i kvalitetom i rezultatom. Vidjeli smo na svojoj koži kako to može izgledati kad nisi sto posto unutra. Nadam se da je to bilo zadnji put i da ćemo pružiti dobru partiju i pobijediti. Ne podcjenjujem Istru, ali naša izvedba je zaista bila ispod svake razine u svakom smislu. Ja ponavljam da smo u takvom trenutku da konstantno moramo biti na sto posto kroz utakmice, treninge i proces. Na kraju krajeva moramo ubrzati protok, nedostaje nam hrabrosti, odlučnosti i samopouzdanja. Kada si u strahu, teško je prijeći na drugu stranu ceste. Sad smo pokazali da ne možeš igrati dobro ako si u strahu, trebamo otpustiti kočnice i igrati nogomet."

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Pripreme teku kao i za svaku utakmicu, u ritmu koji je standardiziran. S druge strane, u ovakvim okolnostima, pod pritiskom rezultatske situacije, siguran sam da ćemo i u Osijeku pokazati dobar gard, a sve ćemo napraviti da i rezultat bude povoljniji nego do sada. Možda možemo pronaći i neke poveznice s našom i njihovom situacijom, budući da i oni nisu ušli u ovaj dio prvenstva u skladu sa svojim očekivanjima, kao i mi. I njima je ovo izrazito bitna utakmica da se vrate u ritam koji su očekivali od samog početka, a s druge strane, mi smo možda i u goroj situaciji od njih, tako da očekujem izrazito zahtjevnu, borbenu utakmicu s obje strane, u kojoj će sigurno opet jedan detalj presuditi na jednu stranu. Prije svega tu mislim na koncentraciju, tko će biti stabilniji sigurno će profitirati više."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 15:00

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Nedostaju

Osijek: Jurišić, Fućak, Drambajev, Barišić, Branšteter (ozljede), Jugović (kartoni)

Gorica: Ndockyt, Vujnović, Majstorović (ozljede), Jurić (kartoni)

Prošli dvoboj

Ove sezone i jedni i drugi slavili su na svom travnjaku. Osijek je bio bolji s 1:0 golom Mije Caktaša, a Gorica s čak 3:0 pogocima Štigleca, Solde i Pršira.

Prognoza

Prednost Osijeku zbog domaćeg terena, ali Gorica će napraviti sve da prekine niz poraza. No vjerujemo da će Osijek opet biti barem neporažen.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!