Rukomet

Zagreb ima vrlo težak posao, u utakmici odluke značajno oslabljen traži pobjedu

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.02.2024.
Zagreb ima vrlo težak posao, u utakmici odluke značajno oslabljen traži pobjedu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u 12. kolu skupine A Lige prvaka gostuju kod Kolstada. Utakmica je to koja ih može pogurati do osmine finala, ali i staviti ih u tešku poziciju…

Jako važna utakmica je pred rukometašima Zagreba, a u najgorem trenutku ostali su bez dvojice iznimno bitnih igrača zbog čega će biti prisiljeni na kemijanje i traženje pričuvnih rješenja.

Igraj na Kolstad - Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Norvešku nisu otputovali Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica, izostanak već jednog od ove dvojice reprezentativaca je problem, a izostanak obojice stavlja Zagreb u jako tešku poziciju.

Ne samo da je time poremećen napad gdje Zagreb ostaje bez dosta pogodaka već je poremećena i obrana u kojoj Zvonimir Srna ima jednu od ključnih uloga. No, izbora nema, Andrija Nikolić mora pronaći najbolje moguće prijelazno rješenje i pokušati doći do punog plijena.

U prošlom kolu Zagreb je gostovao kod Aalborga i odigrao u svakom pogledu lošu utakmicu. Aalborg je kadrom kvalitetniji i bio je veliki favorit, ali očekivao se bolji otpor Zagreba i racionalnija igra, ali došlo je do potpunog raspada.

Sličan raspad Kolstad je doživio u Zagrebu gdje je odigrao lošu utakmicu, Matej Mandić je briljirao na golu i baš takav trebat će i u Norveškoj. Doprinos vratara bit će ključan u ovom dvoboju.

Kolstad je trenutno bod iza Zagreba i prvi je do crte. Osim sa Zagrebom, do kraj natjecanja u skupini igra u gostima kod Kielcea i kod kuće protiv Eurofarma. U Poljskoj je jako teško doći do bodova i Zagrebu bi odlazak na plus tri otvorio širom vrata osmine finala. S druge strane, Zagreb bi u slučaju poraza gotovo sigurno morao upisati obje pobjede do kraja, a dočekuje PSG i ide u goste Kielu što je jako teška misija.

Što su rekli

Gabriel Setterblom, igrač Kolstada: "Ovo je meč koji će vrlo vjerojatno odlučiti o tome tko će u osminu finala Lige prvaka. Odigrali smo neke dobre utakmice na svom parketu i moramo to ponoviti, nadam se da ćemo pokazati našu najbolju stranu."

Andrija Nikolić, trener Zagreba: "Prije svega, želim reći da se radi o jednoj odličnoj ekipi. Mi smo ih u Zagrebu pobijedili s 11 razlike, ali mislim da to i nije realna slika stvari. Dogodi se takva utakmica, ali to nije nešto o čemu sada trebamo razmišljati. Značaj ove utakmice je ogroman, po svoj će prilici odlučivati o samom prolasku u osminu finala. Pratio sam malo i njihove medije i vidim da su apostrofirali ovaj susret kao povijesnu priliku za svoj klub."

Mjesto, vrijeme, suci

Trondheim, Spektrum Arena, 18:45

Suci: Javier Alvarez Mata, Yon Bustamante Lopez (Španjolska)

Prošli dvoboj

Zagreb je u svojoj dvorani slavio s nestvarnih 31:20, Kolstad je u tom susretu u potpunosti nadigran i već do poluvremena je gubio s visokih 17:10.

Prognoza

Jako težak posao je pred Zagrebom, Kolstad bi bio favorit i da Zagreb dolazi u najjačem sastavu, a ovako je još izraženiji.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!