Nogomet

Tramezzani se vraća na Poljud, Istra 1961 traži novo iznenađenje

Petar Jenjić • subota, 02.03.2024.
Tramezzani se vraća na Poljud, Istra 1961 traži novo iznenađenje
Foto: Mario Strmotić/HINA

U drugom susretu 25. kola SuperSport HNL-a, Hajduk će na Poljudu ugostiti Istru 1961. U Split se, ovoga puta na drugoj strani, vraća Paolo Tramezzani, a domaćin se nada uzvratiti za poraz iz prvog međusobnog dvoboja...

Jako malo pričalo se posljednjih dana o samim utakmicama u SuperSport HNL-u, a puno više o sucima i događanjima u VAR sobama u nekim utakmicama. Međutim, prvenstvo mora ići dalje, a toga su svjesni i klubovi koji na osvajanje bodova itekako moraju biti koncentrirani.

Igraj na Hajduk - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zbog odigravanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, 25. kolo počinje danas s dvije utakmice. Nakon dvoboja Slaven Belupa i Lokomotive u Koprivnici, na teren će na Poljudu izaći Hajduk i Istra 1961. Dvoboj počinje u 17:10 sati, a sudit će ga Zdenko Lovrić uz pomoćnike Kruna Šarića i Ivana Starčevića. Četvrti sudac je Toni Dadić, a u VAR sobi Dario Bel i Marjan Tomas.

Borba za prvo mjesto u punom je jeku, a dodatno je pojačana Dinamovom pobjedom protiv Rijeke. Sada su sve tri ekipe unutar tri boda razlike i jasno je da će do kraja sezone apsolutno svaki biti od velikog značaja. Prava na kiks praktički nema nitko od njih, a i preostalo je za odigrati još nekoliko međusobnih dvoboja. S obzirom na to da Dinamo u nedjelju gostuje kod Osijeka, situacija bi mogla biti barem malo jasnija nakon ovog kola.

Jako dobro Hajduk pamti prvu međusobnu utakmicu protiv Istre 1961 na Poljudu kada je Mateo Lisica duboko u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu gostiju. U drugom dvoboju, odigranom u Puli, Hajduk je upisao pobjedu od 2:0, a zabijali su Emir Sahiti i Marko Livaja. Po jedan pogodak vidjeli smo u svakom poluvremenu.

Na Poljud se vraća dobro poznati ime. Paolo Tramezzani preuzeo je momčad Istre prije nekoliko tjedana i odmah pokazao da itekako dobro zna igrati na rezultat. S Hajdukom se prije nekoliko sezona izvukao iz teške situacije i izborio Europu, a sada pomaže Zeleno-žutima maknuti se s njihove "rezervirane" devete pozicije.

Od dolaska u klub Istra je prvo na domaćem terenu s 1:0 svladala Osijek, a nakon toga odigrala je 1:1 na gostovanju kod Slaven Belupa. U prošlom kolu dočekala je Rudeš i slavila nakon preokreta s 2:1, iako je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje zbog dva žuta kartona Marija Čuića koji danas neće biti u sastavu.

Hajduk je jedan bod iza vodeće Rijeke i dva boda ispred Dinama koji ima utakmicu manje. Nakon pobjeda protiv Slaven Belupa i Rudeša, uz gol razliku 6:0, Bijeli su gostovali kod Varaždina i odigrali, za njih, samo 1:1, iako su od 52. minute imali i igrača više. Varaždinci su tri dana nakon toga gostovali na Poljudu u kupu, dva puta tresli okvir Lučićevih vrata, ali nakon toga i primili čak pet golova. Za trenera Mislava Karoglana dobra je vijest da se pet različitih igrača upisalo u strijelce.

U kadru Hajduka neće biti Nikole Kalinića i Zvonimira Šarlije, kao i Mihaela Žapera, dok je pod upitnikom nastup Josipa Brekala. Kup utakmicu preskočio je Lovre Kalinić, ali sada će biti ponovno u sastavu za utakmicu.

Što su rekli

Mislav Karoglan, trener Hajduka: "Ne vjerujem da će oni biti isključivo u niskom bloku. Dobri su u presingu i imaju igrače koji jako dobro čitaju igru. Istra je predugo oslonjena na posjed da bi tako brzo promijenila stil igre. Tramezzani je donio talijansku disciplinu i povećao naglasak na prekide. Ne možeš iščupati identitet ekipi, obrambeni i vezni igrači sigurno će težiti igri, a Ekong, Erceg i Vuk im u napadu donose dubinu."

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Danas ćemo odraditi zadnji trening i krećemo na put. Bio sam trener Hajduka i za mene je to bilo jedno lijepo iskustvo. Poželio bih svakom treneru da doživi takvu momčad i klub, ali danas je samo Istra u mom srcu. Sutra je za mene i za moju ekipu jedna posebna utakmica. Želimo se organizirati i fokusirano igrati, trebamo biti dobri i u ofenzivi i defenzivi. Za ovu utakmicu se pripremamo jednako kao i za sve ostale utakmice, jednako nam je važna. Hajduk igra kod kuće, pa znamo da će htjeti okrenuti igru na svoju stranu, a mi znamo što nam je činiti. Neće biti lako, ali moramo biti hrabri i spremni smo za susret."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Poljud, Split, 17:10

Sudac: Zdenko Lovrić

Nedostaju

Hajduk: Šarlija, N. Kalinić, Žaper (ozljede), Brekalo (pod upitnikom)

Istra 1961: Čuić (kartoni)

Zadnji susret

U susretu 16. kola, Hajduk je na Aldo Drosini slavio rezultatom 2:0. Po jedan pogodak postigao je u svakom poluvremenu.

Prognoza

Hajduk je favorit, ali to baš i nije uvijek tako jednostavno. Istra će se sigurno čvrsto postaviti, neće danas biti puno golova, a domaćin se nada da će pokoji više biti u mreži protivnika.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!