Zimski sportovi

Filip Zubčić starta prvi u novom veleslalomu u Aspenu

HINA, Petar Jenjić • subota, 02.03.2024.
Filip Zubčić starta prvi u novom veleslalomu u Aspenu
Foto: EPA

Danas je pred nama nova veleslalomska utrka u Aspenu. Kao prvi će sa starta krenuti Filip Zubčić, a nakon njega Henrik Kristoffersen. Osvajač Malog kristalnog globusa Marco Odermatt, starta kao sedmi...

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić krenut će prvi sa starta u drugom uzastopnom veleslalomu za Svjetski kup koji će se kasnije u subotu voziti u Aspenu.

Igraj na sportske događaje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zubčić u petak nije dobro iskoristio startni broj 2 u Aspenu te je zauzeo 15. mjesto, no prilika za popravak dolazi samo 24 sata kasnije.

Odmah nakon Zubčića sa starta će krenuti njegov najveći konkurent za drugo mjesto u ukupnom redoslijedu veleslalomaša Norvežanin Henrik Kristoffersen, dok će Švicarac Marco Odermatt, pobjednik svih osam ovosezonskih veleslaloma te 11 veleslaloma zaredom, svoj niz pokušati nastaviti s brojem 7.

Odermatt je s maksimalnih 800 bodova već osigurao Mali kristalni globus u veleslalomu, dok su Zubčić i Kristoffersen na diobi drugog mjesta s po 330 bodova. Blizu je i četvrti Slovenac Žan Kranjec s 311 bodova, dok je drugi s utrke u petak, Švicarac Loic Meillard, na petom mjestu veleslalomaša s 288 bodova.

Istok Rodeš, koji je u petak bio 40. sa 5.56 sekundi slabijim vremenom od Odermatta u prvoj vožnji, odlučio je ne voziti subotnji veleslalom te se pripremiti za nedjeljni slalom.

Prva je vožnja na rasporedu u 18 sati.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!