Nogomet

Karoglan nakon pobjede protiv Istre: 'Premalo smo kreirali, ali bitno je da smo pobijedili'

Filip Mihoković • subota, 02.03.2024.
Karoglan nakon pobjede protiv Istre: 'Premalo smo kreirali, ali bitno je da smo pobijedili'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je na Poljudu u susretu bez pravih prilika uspio doći do minimalne pobjede protiv Istre, a trener Mislav Karoglan bio je zadovoljan rezultatom, unatoč igri vlastite momčadi...

Hajduk je u 25. kolu SuperSport HNL-a ugostio Istru 1961 te pogotkom Filipa Krovinovića u 48. minuti došao do novih tri boda u utrci za prvaka Hrvatske. Pobjeda privremeno stavlja Bijele na prvo mjesto ljestvice, stavljajući pritisak na Rijeku i Dinamo koji će svoje utakmice kola odigrati sutra. Trener Hajduka, Mislav Karoglan, nije bio zadovoljan napadačkom igrom vlastite momčadi, ali u susretu mu je najbitnija pobjeda:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nismo imali dovoljan broj akcija protiv bloka. U pripremi utakmice smo rekli da preko šestica ulazimo u zadnju trećinu, a ako se protivnici zgusnu u sredini, napadnemo preko strana. Bili smo energetski ispražnjeni, ovo nam je bila treća utakmica u sedam dana. Premalo smo kreirali, ali bitno je da smo pobijedili i da je minute dobio Dominik Prpić, što bih izdvojio kao pozitivno."

Josip Brekalo nije pokazao mnogo u utakmici, a Bijeli su došli do pogotka dvije minute nakon što je izašao iz igre na poluvremenu. Karoglan smatra da se radi o umoru te se ne zabrinjava današnjom predstavom krilnog igrača:

"Moramo vjerovati igračima, neki su prazniji, ali to je normalno."

Susret je s klupe Hajduka promatrao i Ivan Perišić, a Karoglan je otkrio da se radi o sretnoj okolnosti:

"Izrazio je želju da bude s momčadi budući da nismo imali punu klupu pa je bilo mjesta za njega. Sve pozitivno."

Momčad Istre odigrala je jako zrelu utakmicu, a trener Hajduka mišljenja je da je krivac za to i nedovoljno agresivna predstava njegove momčadi. Ipak je zadovoljan obrambenim zadacima koje su Bijeli odradili:

"Istra je super organizirana, a Majstorović, Marešić i Kadušić su jako brzi u iskakanju na loptu. Općenito smo imali premalo napadačkih akcija na blok i to je moralo biti bolje. S druge strane, relativno smo iskontrolirali susret ne dozvolivši prilike protivniku."

Za razliku od Brekala, njegova zamjena Leon Dajaku, unio je energiju ušavši u susret te bio među najopasnijim igračima iz splitske momčadi. Karoglan je nahvalio krilnog igrača, a smatra da još uvijek ima mnogo prostora za napredak:

"Prije svega, radi se o jako dobrom igraču, odmah mi se svidio na treningu. Smatram da ima ogroman prostor za napredak, malo mu nedostaje onog našeg, prkosnijeg pristupa. Nama kao momčadi kronično nedostaje sprinta, a Dajaku voli liniju i daje nam to. HNL je zahtjevan i uvijek kažem da treba vremena da se igrač prilagodi na uvjete. Imamo dobra krila i vidjet ćemo što još možemo optimizirati kako bi probudili i ostale igrače."

Hajduk je u sve većim kadrovskim problemima s ozljedama igrača, a taj broj je nakon današnjeg susreta još veći, budući da su ozljede pretrpjeli Filip Uremović i Niko Sigur, a Karoglan ne želi nagađati o intenzitetu ozljeda prije provedenih medicinskih pretraga:

"Najteže je u nogometu mijenjati navike, u svakom smislu. Za Uremovića i Sigura nisam vidio situacije u kojima su pali, čekat ćemo ultrazvuk. Šarlijina ozljeda ne bi trebala biti ozbiljna, ali ne znam točno u dan kada će se vratiti."

Večeras su uvjeti na Poljudu bili iznenađujuće dobri nakon što je obilna kiša padala cijeli dan u Splitu, a Karoglan je zaključio da su uvjeti na terenu jednaki za svaku ekipu te da ne želi u tome tražiti alibi:

"Iznenadio sam se koliko je teren dobro izdržao s obzirom na ogromnu količinu kiše. Ako teren uzmeš kao alibi u startu, onda je to unaprijed izgubljena utakmica. Nekad mi se čini da moramo zanemariti sve faktore i biti toliko fokusirani da te ništa ne može srušiti."

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!