Nogomet

Modri gostuju kod uvijek neugodnog Osijeka, pobjeda imperativ u borbi za titulu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.03.2024.
Modri gostuju kod uvijek neugodnog Osijeka, pobjeda imperativ u borbi za titulu
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Nakon što je Hajduk jučer očekivano slavio protiv Istre 1961, Dinamo i Rijeka danas nemaju izbora i moraju ići na puni plijen. Posebno teško bit će Modrima koji gostuju kod Osijeka…

Možda Osijekovi rezultati i atmosfera u posljednje vrijeme za razliku od Dinama, nisu baš najbolji, ali to može biti zamka i Modri u nju ne smiju upasti. Dobro je poznato da Osijek na svom terenu i u gostima nije ista momčad i i da je na Opus Areni ipak znatno bolji i opasniji.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo je u posljednje vrijeme podignuo formu, na tragu je onog kako bi trebao izgledati, a prati ga i rezultat. Sa samim time popravilo se i raspoloženje, a ono je u navijačkom puku još malo poraslo nakon jučerašnjih prvih izbora za Skupštinu na kojima je vrlo uvjerljivu pobjedu odnijela lista Velimira Zajeca, lista iza koje stoje oni najvatreniji navijači.

Pobjeda u Osijeku bila bi od ogromnog značaja za Modre, to je svakako jedno od najneugodnijih gostovanja do kraja sezone i kada vi tu uzeli bodove, još bi malo popravili svoju poziciju u borbi za naslov prvaka. S obzirom da Hajduk, Rijeka i Dinamo vode vrlo tijesnu bitku za titulu, svaki izgubljeni bod u toj utrci mogao bi biti ključan.

Osim što je u utrci za titulu prvaka, Dinamo je živ na još dvije fronte što mu garantira iznimno gust raspored. Koliko mu je trenutno raspored popunjen, najbolje pokazuje podatak da još uvijek nije određen datum odigravanja zaostalog dvoboja protiv Varaždina, jedinog zaostalog susreta u SuperSport HNL-u.

I dok je Dinamo u utrci za naslov prvaka, Osijek se bori za Europu. Jedan od izlaza bio je kroz SuperSport Hrvatski kup, ali tamo je ispao u četvrtfinalu od Lokomotive. Upravo Lokomotiva mu puše za vratom i na prvenstvenoj ljestvici gdje Osijek ima samo dva boda više od Lokosa. Ako ne svladaju Dinamo, na dva boda može mu doći i Gorica koja će u ponedjeljak biti favorit protiv Rudeša.

Pritisak tako raste i na Osječane i to s rezultatske strane. Igrački znaju da moraju puno bolje, a to sa sobom veže i rezultat koji je za Osijek ove sezone vrlo šaren.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Osijeka: “Što se tiče kadra imamo određenih problema. S Jurišićem situacija nije dobra, Lovrić je također van stroja, par igrača su načeti, ali nadam se da će se oporaviti do utakmice. Vjerujem da smo svi svjesni situacije i toga što nas čeka protiv jednog protivnika koji se u posljednjih mjesec dana jako podigao u formi. Oni su prije toga također bili u nervozi, ali zahvaljujući svojoj snazi i kvaliteti izašli su na pravi put, a ja se nadam da ćemo mi napraviti nešto slično. Težak tjedan je iza nas i svi smo dosta razočarani što nismo uspjeli proći dalje u kupu. Bez obzira na kvalitetu igre imali smo pregršt šansi koje smo morali zabiti i onda bi se utakmica okrenula na našu stranu. Nakon ispadanja bilo je dosta negativnih konotacija što je meni i razumljivo. Neke frustracije se ovdje vuku godinama i sada je sve izašlo na vidjelo. Nema nikakvog posustajanja ni defetizma. Moramo svi skupa dići glave, tražiti pozitivu, raditi što bolje i predanije i siguran sam da će nam se onda nešto i vratiti na trenu."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Stanje u momčadi je dobro, Brodić ima malih problema s virozom, svi ostali su dobro. Klasično je prisutan umor nakon utakmice, ali to je lakše podnošljivo kada pobijedite i odigrate dobro. Imamo zahtjevnu utakmicu pred nama jer Osijek igra drugačije kod kuće, igraju lepršavo i u sjajnom ambijentu. Čeka nas sjajna utakmica jer je derbi, a Osijek je ekipa koja je dala i primila puno golova. Moramo napraviti sve da tamo budemo taktički što odgovorniji, da ne dopuštamo puno prostora i da iskontroliramo Miereza koji je njihov okidač i daje energiju cijeloj ekipi i jako će biti važno kako ćemo njega kontrolirati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 17:30

Sudac: Igor Pajač

Nedostaju

Osijek: Jurišić, Lovrić, Fućak, Branšteter, Barešić (ozljede)

Dinamo: Ogiwara, Bulat, Stojković, Kačavenda, Emreli, Moharrami, Perić, Rog (ozljede)

Prošli dvoboj

Dinamo je ove sezone slavio u oba dvoboja protiv Osijeka. Na Opus Areni bilo je 3:2 već dobro poznatim preokretom u sudačkoj nadoknadi iz dva kaznena udarca, a na Maksimiru je bilo 2:1. Bulat je pogodio za vodstvo, izjednačio je Matković, a pobjedu Dinamu, ponovno u završnici, donio je Gabriel Vidović.

Prognoza

Dinamo se podignuo, ali neće imati lagan posao, Mogla bi ovo biti još jedna tijesna utakmica i do posljednjih sekundi neizvjesna.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!