Nogomet

Gorica traži izlaz iz krize, ali u goste dolazi kandidat za titulu

Mihaela Bradovski • subota, 09.03.2024.
Gorica traži izlaz iz krize, ali u goste dolazi kandidat za titulu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U susretu 26. kola SuperSport HNL-a Gorica na svom stadionu dočekuje Hajduk. Goričani su u dubokoj krizi i traže izlaz iz nje, ali u goste im dolazi Hajduk koji ne smije gubiti bodove u borbi za titulu prvaka…

Koliko god je Gorica dobro izgledala onih prvih 15 kola, toliko loše izgleda u posljednjih deset. Pad koji se dogodio još uvijek nije zaustavljen, u tih deset kola upisana je samo jedna pobjeda i to kod kuće mršavih 1:0 protiv Slaven Belupa, upisano je čak devet poraza uključujući i onaj visoki 4:0 od Dinama u Kupu, ali i onaj koji je dodatno zabolio, u prošlom kolu 2:1 protiv Rudeša kojem je to prva pobjeda u sezoni.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treba biti pošten i priznati da je Gorica u tom susretu morala do pobjede, bila je bolji i opasniji protivnik, ali kada već nije uspjela doći do drugog pogotka, Rudeš je to učinio u posljednjim sekundama nadoknade i uz ogromno slavlje stigao do prve pobjede u sezoni.

Nakon susreta Dinko Jeličić bio je vrlo potišten i između redova dao ja naznaku da će razgovarati s ljudima iz kluba o ostanku na klupi, razgovor je obavljen na početku tjedna, a Jeličić vodi momčad i protiv Hajduka.

Neke stvari nisu mu niti išle u prilog, dogodile su se ozljede nekih bitnih igrača, igralo se u nenogometnim uvjetima na travnjaku koji je više ličio na bazen ili pak klizalište, ali bilo je i vrlo loših igara.

Hajduk se neće zamarati Goričinim problemima, on ima jedan jedini cilj, a to je na bilo koji način uzeti sva tri boda. Utrka za naslov prvaka je potpuno otvorena i neizvjesna i što je najvažnije i Hajduk i Rijeka i Dinamo imaju sve u svojim rukama. Bilo koja od ove tri momčadi ako upiše sve pobjede do kraja, bit će prvak. No, lakše je reći nego učiniti.

Hajduk također ima velikih problema s izostancima i Mislav Karoglan ne može biti zadovoljan s te strane. No, s kadrom koji mu je na raspolaganju, morat će pronaći pobjednički recept.

Što su rekli

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Slijedi nam utakmica protiv protivnika koji je u borbi za prvaka i koji će napuniti stadion s velikim brojem naših navijača i to će za nas biti dodatan motiv da u tom ambijentu usporimo Hajduk, a ubrzamo naš izlazak iz krize. Vjerujem da ćemo ovoj utakmici dati dobar pečat bez obzira na to što u nju ulazimo u negativnom nizu. Iz te utakmice možemo samo jako puno dobiti. Igrači su svjesni svega i nije im lako što se nalazimo u takvoj situaciji, ali oni nisu klonuli, rade svoj posao i vjerujem da će ih to nagraditi protiv Hajduka."

Mislav Karoglan, trener Hajduka: "Oni su i dalje šesta momčad lige protiv koje smo posljednji puta na njihovom terenu izgubili. Bit će teško i moraš biti na visokom nivou kako bi na gostovanju pobijedio bilo koga u ovoj ligi. Momci su toga svjesni i zato nema nikakvog opuštanja. Znali smo da će i Rudeš prije ili kasnije nekoga pobijediti. HNL je ozbiljna liga i tome svjedočimo i u europskim natjecanjima. Igrači koji se vrate iz inozemstva ostaju iznenađeni koliko se teško nametnuti i postaju svjesni koliko je liga tvrda i taktički kvalitetna."

Mjesto, vrijeme, sudac

Velika Gorica, Gradski stadion, 17:10

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Nedostaju

Gorica: Soldo (kartoni), Ndockyt, Vujnović (ozljede)

Hajduk: Uremović, Brekalo, Melnjak, Žaper, Moufi, Perišić (ozljede)

Prošli dvoboj

Ove sezone Gorica i Hajduk sastali su se dva puta. Gorica je slavila na svom travnjaku s 2:1 golovima Štigleca i Jurića u završnici susreta dok je Hajduk na Poljudu bio uvjerljiv s 3:0 golovima Dajakua, Žapera i Sahitija.

Prognoza

Hajduk je favorit i bliži pobjedi, ali na ovom stadionu imao je dosta problema. Forma Gorice ipak mu ide u prilog i očekuje se njegova pobjeda.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!