Nogomet

Veliki dvoboj u Madridu, jedan velikan ostat će bez četvrtfinala Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.03.2024.
Veliki dvoboj u Madridu, jedan velikan ostat će bez četvrtfinala Lige prvaka
Foto: EPA

Veliki sraz u osmini finala Lige prvaka dogodit će se večeras u Madridu. Atletico dočekuje Inter u susretu u kojem ne bi bilo nikakvo iznenađenje da završi i u dodatnom vremenu ili raspucavanju...

Nakon što je u Milanu izbjegao teži poraz, Atletico s dosta optimizma dočekuje uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Intera. Inter briljira u talijanskom prvenstvu i želi tako nastaviti i u Ligi prvaka gdje je prošle sezone došao do finala.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovdje će imati pred sobom tvrd orah, Atletico na Metropolitanu nije baš najugodniji protivnik i Inzaghijeva momčad mora biti spremna na tvrdu i čvrstu utakmicu protiv agresivnog protivnika koji jednostavno mora pronaći način kako doći do pobjede.

Pobjednički pogodak u Milanu postigao je Marko Arnautović, ali austrijski napadač mogao se proslaviti u tom dvoboju, no u nekoliko navrata u završnici nije dobro reagirao.

Isto vrijedi i za najboljeg Interovog strijelca i najopasnijeg igrača Lautara Martineza koji je također propustio nekoliko izglednih situacija, u svakom slučaju Atletico je mogao teže stradati i ovih 1:0 ne izgleda tako loše iz te perspektive.

Ako želi proći dalje, morat će odigrati znatno bolje nego u prvom susretu. I Inter mora imati bolju realizaciju, u Madridu neće imati toliko prilika kao što ih je imao u Milanu, bez obzira što se očekuje da će se domaćin otvoriti i igrati hrabrije nego u Milanu.

Što su rekli

Diego Simeone, trener Atletica: "Igrat ćemo protiv vjerojatno jedne od najboljih europskih momčadi. Međutim vjerujem u svoje igrače i znam da će imati dobru utakmicu protiv sjajnog protivnika. Ovdje će trebati jako visoka razina koncentracije i tko tu bude bolji, pobijedit će. Moramo biti oprezni s Lautarom, već se etablirao kao jedan od najboljih napadača svijeta."

Simone Inzaghi, trener Intera: "Čeka nas jako teška utakmica, Atletico je na svom travnjaku ove sezone 13 puta slavio i samo jednom remizirao u La Ligi. Želimo pružiti sve od sebe, imamo malu prednost, ali moramo je zaboraviti. Atletico je i na San Siru pokazao za što je sposoban. Ne znamo u kojem će sustavu igrati, ali znamo da ima sjajne igrače."

Mjesto, vrijeme, sudac

Madrid, Metropolitano Stadium, 21:00

Sudac: Simon Marciniak (Poljska)

Nedostaju

Atletico: Jose Gimenez, Thomas Lemar, Vitolo (ozljede)

Inter: Marko Arnautović, Carlos Augusto (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi susret pripao je Interu koji je slavio s 1:0, ali mogao je biti i znatno uvjerljiviji.

Prognoza

Sve ovisi tko će se ovdje nametnuti. Inter je dominantan u Italiji i ostaje za vidjeti može li tako odigrati i u Madridu.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Sociedad1:2PSG
Bayern3:0Lazio
Manchester City3:1København
Real Madrid1:1RB Leipzig
Barcelona3:1Napoli
Arsenal4:2 **Porto
Atlético Madrid3:2 **Inter
Borussia D.2:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!