Ostali sportovi

Vraća se Savage: Babićev protivnik na povratku Britanac nadimka Drago

Branimir Korać • nedjelja, 31.03.2024.
Vraća se Savage: Babićev protivnik na povratku Britanac nadimka Drago
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gotovo godinu dana nakon odrađenog prošlog meča, vraća se Alen Babić. The Savage će povratnički meč odraditi protiv Britanca Stevea Robinsona…

U travnju prošle godine Alen Babić bio je posljednji put u ringu i tada je upisao težak poraz od neporaženog Poljaka Lukasza Rozanskog i do danas nije imao borbe.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Taj poraz jako ga je pogodio, bio je vrlo nezadovoljan samom pripremom za meč i to je vidio kao glavni razlog nastupa ispod očekivanja. Gotovo godinu dana nije se borio, skupljao je u sebi sve ono što ga je vodilo kroz profesionalnu karijeru kako bi se mogao vratiti onaj stari.

Do poraza od Rozanskog, njegov skor bio je uistinu impresivan. Odradio je 11 borbi i upisao isto toliko pobjeda, a samo jednom nije slavio prekidom nego odlukom sudaca i to jednoglasno protiv Poljaka Adama Balskog.

Babićev stil svima je stvarao velike probleme, beskompromisno prema naprijed s velikim brojem udaraca, jedino se Balski koliko-toliko uspješno nosio s tim dok ga je Rozanski vrlo brzo odveo na svoj mlin i Babić je bio u velikim problemima te upisao poraz prekidom.

Novi protivnik bit će mu Britanac Steve "Drago" Robinson, protivnik protiv kojeg će Babić morati vratiti svoj stari način borbe i ne bi trebao imati problema.

Robinson je u profesionalnoj karijeri odradio osam borbi te je upisao šest pobjeda i dva poraza. U tih šest pobjeda, četiri puta slavio je nokautom, a oba puta poražen je na bodove.

Što su rekli

Alen Babić: "Onog dana kada sam stigao u Irsku, gdje sam se pripremao za ovu borbu, dotaknuo sam dno, svaka sumnja se udvostručila i glava, koja je moje najveće oružje, borila se protiv mene. Sreća u nesreći bila je da mi nije prvi put da sam na dnu i da se iz toga znam izvući. S treninzima, loši dani postali su sve bolji, glava sve bistrija. S glavom vratio se i boks, a s boksom se vraća moj život. Neka mi boks sudi."

Mjesto, vrijeme

Greenwich, O2 Arena, oko 18 sati

Prošli meč

Obojica su poraženi u prošlom izlasku u ring. Babića je prekidom svladao Poljak Rozanski i Rzeszowu, a Robinsona je u Newcastleu odlukom sudaca svladao Franklin Ignatius.

Prognoza

Babić je favorit, pobjeđivao je i bolje boksače od Robinsona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!