Košarka

Heat i Pelicans hendikepirani ozljedama izborili prolaz u play-off

Branimir Korać • subota, 20.04.2024.
Heat i Pelicans hendikepirani ozljedama izborili prolaz u play-off
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici NBA doigravanja. Miami Heat eliminirao je Chicago Bullse, a New Orleans Pelicans Sacramento Kingse...

Miami Heat - Chicago Bulls 112:91

Miami Heat zaradio je priličan udarac ozljedama Jimmyja Butlera i Terryja Roziera, ali bez obzira na to svladao je Chicago Bullse sa 112:91. Niti Bullsi nisu bili kompletni, oni su pak bez Lonza Balla i Zacha LaVinea koji su odsutni već duže vrijeme.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Heat je ovom pobjedom prošao u doigravanje gdje ga čeka stari znanac iz posljednja dva finala Istoka Boston, ove sezone momčad s najboljim omjerom u ligi.

Očekivalo se da će dvoboj protiv Bullsa ipak biti neizvjesniji, međutim Heat se odmah odvojio i stvorio visoku razliku, serija 19:0 iz prve četvrtine usmjerila je utakmicu na stranu domaćina.

Slijedi Boston koji zasigurno još uvijek nije zaboravio prošlogodišnje finale Istoka i domaći poraz u sedmoj utakmici.

Najbolji kod Heat noćas su bili Tyler Herro s 24 poena, deset skokova i devet asistencija te Jaime Jaquez s 21 poenom, šest skokova i šest asistencija. Umjesto Butlera u petorci je krenuo Nikola Jović i upisao pet poena i šest skokova. Kod Bullsa DeMar DeRozan ubacio je 22 poena, a Nikola Vučević dodao je 16 poena, 14 skokova i pet asistencija.

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 105:98

Hendikepirani Pelicansi bez Ziona Williamsona izborili su pobjedu protiv Sacramento Kingsa sa 105:98. Nakon što je Williamson otpao, šanse Kingsa su značajno porasle, ali domaćin je odigrao jako dobru utakmicu i na kraju slavio.

U porazu od Lakersa na početku play-ina, Williamson je ubacio čak 40 poena i izgledao sjajno, ali u završnici susreta zaradio je ozljedu koja ga je izbacila iz ovog dvoboja. Sada se Pelicansi mogu samo nadati da će se oporaviti čim rije jer će im biti jako potreban u doigravanju.

Inače pobjeda domaćina nije dolazila pod znak pitanja, vodili su u posljednjoj dionici i s dvoznamenkastom razlikom i mirno su priveli susret kraju.

Najbolji kod Pelicansa bili su Brandon Ingram s 24 poena, šest skokova i šest asistencija i Jonas Valančiunas s 19 poena i 12 skokova. Kod poraženih De'Aaron Fox ubacio je 35 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Domantas Sabonis dodao je 23 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

Pelicanse sada čeka serija protiv Oklahoma City Thundera.

Foto: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!