Košarka

Sunara: "Ništa još nije gotovo"

Bernard Jurišić • subota, 17.05.2008.

Lakše nego što se očekivalo, Split CO je došao do prednosti od 1-0 protiv Cibone u polufinalnoj seriji hrvatskog košarkaškog prvenstva. Trener domaćina Slobodan Subotić bio je iznimno zadovoljan izvedbom svoje momčadi...

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Splitski "žuti" ostvarili su pola posla, pobijedili su Cibonu u prvoj utakmici polufinalne serije i u najgorem slučaju ih u sljedeću subotu čeka majstorica pred krcatim Gripama. Odličnom, agresivnom i srčanom predstavom "žuti" su pregazili "vukove", ne dozvoljavajući im ni u jednom trenutku da ugroze splitsko vodstvo.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

"Mogu samo čestitati svojim igračima, jer smo danas bili pravi. Atmosfera je bila odlična i mislim da su svi mogli uživati danas u našoj izvedbi. Bili smo bolji praktično svih 40 minuta, osim jednog kraćeg perioda, ali to je protiv Cibone i normalno jer oni znaju kažnjavati protivničke pogreške", rekao je domaći trener po završetku susreta.

Vezane vijesti

Ključ uspjeha bio je u odličnoj momčadskoj obrani, ali i činjenici da je Amerikanac Garnett danas bio vrjedniji u obrani nego u napadu. "Njemu pripadaju posebne pohvale jer je obavio odličan obrambeni posao na Warrenu. Međutim, utakmicu je dobila naša kolektivna obrana kojom smo zaustavili opasne Cibonine napadače."

Ovo je tek prvi korak do željenog finala, slijedi drugi, a vjerojatno i drugačiji susret u Draženovom domu. "Idemo mirno u Zagreb. Znamo da je to Ciboni zadnja šansa za spas sezone, ali borit ćemo se pa što bude."

Trener zagrebačke momčadi Ivan Sunara nije imao zamjerki na trijumf domaćina. "Pobjeda Splita potpuno je zaslužena, iskoristili su naše slabosti i nestrpljenje u napadu. U drugoj utakmici moramo puno bolje kontrolirati napadački skok Splita i biti puno strpljiviji u napadu."

Na primjedbu da djeluje vrlo mirno za trenera kojemu se "ruši kuća", Sunara je jednako mirno odgovorio: "Zašto mislite da bih trebao biti nemiran? Ništa još nije gotovo, borit ćemo se do kraja i dati svoj maksimum već u sljedećoj utakmici u utorak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!