Košarka

"Borit ćemo se kao lavovi"

Ivor Krapac • utorak, 20.05.2008.

Suspenzija odrezana Tonyju Akinsu zbog pozitivnog dopinškog testa bila je u središtu pozornosti i nakon zagrebačkog susreta Cibone i Splita CO u drugoj utakmici polufinala doigravanja. Iako je kazao da u tome ne traži alibi za poraz, trener "žutih" Slobodan Subotić ustvrdio je da je šok u redovima njegove momčadi nakon te vijesti bilo teško izbjeći...

"Pola sata prije utakmice saznali smo za Akinsa, morao sam se potruditi da umanjim šok među igračima, ali ne mislim da je to razlog što smo izgubili", komentirao je Subotić nakon utakmice: "Cibona nam je utrpala dosta trica, time su nas potopili, no ne zamjeram puno svojim igračima, borili su se i dali sve što mogu."

Što se tiče Akinsovog slučaja i suspenzije, Subotić je dodao da je, prema njegovim saznanjima, klub poslao na analizu i B-uzorak, no to će, čak i slučaju negativnog nalaza, teško vratiti razigravača splitske momčadi na teren na vrijeme za posljednje utakmice u sezoni: "Akins je vjerojatno završio sezonu za našu momčad, zahvalio bih mu za sve što je učinio, ostavio je snažan dojam na mene i na sve koji su uz klub. Vjerujem da će mu ova nesretna epizoda dati pouku da mu se nešto slično ne ponovi u nastavku karijere."

Vezane vijesti

S Akinsom ili bez njega, Splitov trener, kako je i ranije govorio, smatra da je Cibona u poziciji favorita u ovom polufinalu, a dodao je i da mu je jasno da je prvog razigravača momčadi teško nadoknaditi. "Iako je bez Akinsa teže, to za nas ne znači puno, imamo treću utakmicu pred sobom i borit ćemo se kao lavovi do kraja."

Ivan Sunara, koji ovog puta nije mogao računati na Filipa Krušlina (konjunktivitis) i nije želio računati na Lukšu Andrića (izostavljen iz rotacije), bio je sretan što je njegova momčad i u drugoj uzastopnoj utakmici u Draženovom domu obavila dobar posao. Podsjetimo, u posljednjem kolu prije doigravanja pao je Zagreb, a Cibosi su tom pobjedom osigurali treće mjesto i polufinale protiv Splita.

"Split je na početku utakmice iskoristio našu nervozu, pogodili su nekoliko vanjskih šuteva i stvorili prednost. Kasnije smo se potpuno vratili u susret, a to kako smo odigrali ovu utakmicu nam puno znači uoči treće u subotu", kazao je Cibonin trener.

"Treća utakmica je uvijek posebna, ne bih rekao da smo sada favoriti, ali ako pristup bude pravi možemo do pobjede. Ako budemo pasivni kao danas na početku, Split će biti vrlo opasan", dodao je Sunara, koji se očito ne želi puno baviti problemima u suparničkim redovima zbog Akinsovog izostanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!