Košarka

"Nećemo upasti u zamku"

Sanja Čalić • utorak, 27.05.2008.

Iskoristivši prednost domaćeg terena Zadar je u prvom dvoboju finalne serije nadmoćno slavio nad Splićanima, no treneri i jedne i druge momčadi, kao i pojedini igrači, složili su se da se u četvrtak zasigurno neće ponoviti isto...

Trener Splita Slobodan Subotić razloge loše igre svoje momčadi pronašao je u potrošenosti nakon pobjede nad Cibonom u polufinalu: "To nije bila prava momčad Splita, mislim da smo podlegli slavlju nakon onog što se desilo u subotu, ali ne smijem zamjerati svojim igračima jer su mladi i prvi put su tako nešto doživjeli, a jednostavno je nemoguće u tri dana se vratiti i skoncentrirati. Mi se moramo rekuperati da u Splitu za dva dana pokažemo svoje pravo lice pred svojom publikom i nadam se atmosferi kao što je bila protiv Cibone."

Aco Petrović nije trošio mnogo riječi na analizu prve utakmice, već se okrenuo uzvratnom susretu na Gripama: "Sve je bilo prebrzo gotovo. Nećemo upasti u zamku da povjerujemo da je Split na pragu predaje. Znam da će nam biti izuzetno teško, međutim mi se okrećemo toj utakmici i očekujem da ćemo u četvrtak biti pravi."

U pronalaženju uzroka loše igre Splita, s trenerom Subotićem složio se i Andrija Stipanović: "Nismo dobro parirali Zadru i nadam se da će u idućoj utakmici biti bolje. Mislim da smo se malo previše potrošili nakon pobjede nad Cibonom i previše smo slavili, iscrpili smo se fizički i psihički. Drago nam je bilo vidjeti naše navijače u Zadru."

Jedan od najraspoloženijih u splitskoj momčadi bio je Hrvoje Perić koji se također nada boljem izdanju Splita na domaćem parketu: "Zadrani su imali agresivnu igru, razvijali su puno koševa iz tranzicije, a mi smo izgledali izgubljeno i u obrani i u napadu. Treba što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se prema sljedećoj te pokušati zadržati seriju izjednačenom."

Rok Stipčević mišljenja je kako je ključ pobjede bio u agresivnoj obrani, no smatra da se Splitu ovakva utakmica neće ponoviti: "Od prve minute smo pokazali agresivnost na parketu i dobrom i agresivnom obranom otvarali kontranapade čime smo stekli tih 20 – 30 poena razlike koje smo održali do kraja. Ja sam uvjeren da ovakva utakmica neće biti u Splitu jer ovo nije njihovo realno izdanje. Moramo očekivati novi dan, novi Split i novu utakmicu."

Svoje viđenje utakmice dao je i Jure Lalić: "Odigrali smo odličnu obranu, vrlo dobru drugu četvrtinu i zasluženo smo pobijedili, iako smo na kraju malo pali. Druga je utakmica ključna, a mi ćemo kao i danas odigrati obranu, potrudit se u napadu. Oni će biti bolje raspoloženi nego danas i bit će vrlo teška utakmica."

Uz pohvale Tornadu za izvrsnu atmosferu, kapetan zadarske momčadi Todor Gečevski proanalizirao je tijek dvoboja: "Primili smo 26 poena u prvom poluvremenu, što mislim da je riješilo utakmicu. Imali smo spremnu taktiku za Garnetta, znamo da Juby igra odličnu obranu na vanjskim igračima, mi smo mu dodatno pomagali i ispalo je dobro. Sigurno u Splitu neće biti ovako, međutim idemo tamo malo rasterećeni i moramo pokazati energiju i želju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!