Kup UEFA - Skupina D, 1. kolo, 23.10.2008, 19:10 h
Udinese
Udinese 2:0 Tottenham
Tottenham

Tottenhamu ne ide ni u Europi

Marin Vuković • četvrtak, 23.10.2008.
Tottenhamu ne ide ni u Europi
Foto: EPA

Europski izlet u Udine trebao je prema najavama iz londonskog kluba označiti prekretnicu, a igrači su se nadali toliko potrebnoj pobjedi koja bi barem donekle povratila odavno izgubljeno samopouzdanje. Udinese je, pak, imao druge planove. Pokazavši kako su u ovom trenutku daleko bolja momčad od Tottenhama, domaći su igrači ostvarili zasluženu pobjedu od 2:0 i već na početku natjecanja u skupini D istaknuli kandidaturu za plasman u sljedeći krug.

Poput mjesečara koji besciljno lutaju dok ne nalete na prvu prepreku, nogometaši Tottenhama još su jednom djelovali posve izgubljeno, bezidejno, bila je to slika i prilika momčadi koja je u osam prvenstvenih kola skupila samo dva boda. Za novo iznenađenje pobrinuo se i Juande Ramos koji je od prve minute na klupi ostavio našeg Luku Modrića. Luka je u igru ušao od prve minute nastavka, kada su Spursi već hvatali rezultatski zaostatak.

A do zaostatka su stigli nakon još jedne neshvatljive pogreške, ovaj put glavni i odgovorni krivac bio je vratar Heurelho Gomes. Brazilac je u 24. minuti izgubio loptu u vlastitom šesnaestercu, nakon čega je srušio Fabija Quagliarellu i skrivio jedanaesterac. Najstrožu kaznu izveo je Antonio di Natale i doveo Udinese u vodstvo.

U drugom poluvremenu u igru je ušao Luka Modrić, ali nije značajnije promijenio odnos snaga na travnjaku. Štoviše, u 57. minuti zbog drugog žutog kartona unutar samo jedne minute isključen je Jamie O'Hara i Spursi su još jednom ostali s deset igrača.

U razmaku od samo nekoliko minuta nakon isključenja O'Hare Udinese je mogao definitivno riješiti utakmicu, no u dva se navrata sjajnim intervencijama iskazao Gomes. Vratar Tottenhama i do kraja je utakmice bio najzaposleniji igrač na travnjaku, a još je jednom kapitulirao četiri minute prije kraja. Nakon brzog kontranapada lopta je došla do Simona Pepea, koji ne griješi i uz pomoć vratnice postavlja konačnih 2:0.

Nakon još jednog poraza i, što je još gore, iznimno loše predstave Tottenhama ostaje tek jedno pitanje. Je li ovo posljednja utakmica Juandea Ramosa na klupi Spursa?

Kup UEFA - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Udinese2:0Tottenham
Dinamo3:2N.E.C. Nijmegen
1Udinese 46:4+29
2Tottenham 47:4+37
3N.E.C. Nijmegen 46:5+16
4Spartak Moskva 45:6-14
5Dinamo 44:9-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!