Hrvatski Kup, Četvrtfinale, 12.11.2008, 14:00 h, Unešić, Sportski centar Borovište, gledatelja: 6.000
Suci: Zlatko Šimčić (Koprivnica), Željko Novosel (Vrbovec) i Siniša Premužaj (Varaždin)
Zagora
Zagora
Ivica Šupe 9'
1:2(1:0) Dinamo
Tomo Šokota 54'
Mihael Mikić 61'
Dinamo

Dinamo minimalno u Unešiću

Vedran Attias • srijeda, 12.11.2008.
Dinamo minimalno u Unešiću
Foto: Bruno Karadža

Senzacija je ipak izostala u Unešiću gdje je lokalni trećeligaš Zagora dočekao zagrebački Dinamo. Domaćini su, nošeni sjajnim gledateljima, vodili na poluvremenu, no tada su se Modri uozbiljili i iako nisu nikoga oduševili - golovima Šokote i Mikića preokrenuli i slavili...

Zagora
Zagora
Dinamo
1
Fabian Knežević
2
Hrvoje Dujić
3
Neven Ercegović
4
Ante Milić
5
Marko Matić
6
Ivica Šupe
7
Jere Pešić
8
Antonio Bumbak
(do 76')
11
Ive Grgas-Grando
17
Ivan Vrljić
(do 65')
18
Ante Maleš
Pričuvni igrači
17
Ljupko Vrljić
65'
14
Mile Čveljo
76'
 
Trener
Hari Vukas
11
(do 46')
14
Mihael Mikić
15
(do 68')
21
Ivica Vrdoljak
77
(do 35')
Pričuvni igrači
7
35'
Trener
Branko Ivanković

Prvaci Hrvatske podcijenili su trećeligaša i takav im se pristup "obio o glavu". Dinamo je vrlo loše ušao u utakmicu i sigurno je kako bi neupućenom promatraču na tribini rasplet na terenu bio potpuno logičan "samo" sa zamijenjenim ulogama. Naime, trostruki prvaci Hrvatske "bili" bi trećeligaš, a Zagora - Dinamo.

Domaćina su od prvog sučevog zvižduka nosili brojni navijači, njih preko 6.000, te su bili bolja momčad. Nakon što su Grgas-Grando i kapetan Dujić svoje prilike promašili - domaćin je poveo. Igrala se 9. minuta kada je Bumbak centrirao, a Šupe iz drugog pokušaja poslao loptu u mrežu Dinama za 1:0.

Šokirane i potpuno indisponirane goste potpuno je mogao dotući Grgas-Brando samo dvije minute kasnije, no Butina sjajno reagira i brani zicera napadaču Zagore. Nakon dvadesetak minuta utakmice, euforija kod igrača Zagore malo je splasnula pa je i ritam utakmica pao, no ni tada se Dinamo nije uspio nametnuti na terenu.

Modri su pokušavali dalekometnim pokušajima Mikića, Vrdoljaka i Balabana, a najbolju priliku imao je Tadić u 21. minuti kada ga je dobro uposlio Sammir, no mladi napadač puknuo je preko gola. Od početka se igralo čvrsto, ali što je utakmica odmicala igralo se zaista grubo pa je sudac Šimčić pokazao čak pet žutih kartona u prvih 45 minuta.

Branko Ivanković je na odmoru u svlačionici ostavio Tadića, a u igru je ušao Tomo Šokota. Bila je to druga zamjena na utakmici jer je teren nakon samo 35 minuta utakmice napustio indisponirani Morales te umjesto ušao Etto. Očito je trener Modrih u svlačionici na odmoru dobro "zaprijetio" svojim igračima koji su u nastavak utakmice izašli - pobijediti.

Odmah se po duelima u prvih par minuta nastavka moglo vidjeti kako su, iako se radilo o istim igračima, "neki drugi" Modri na terenu. "Joker s klupe" Šokota rastužio je mnogobrojne gledatelje u 54. minuti kada se dobro snašao u sredini nakon centaršuta Badelja i zabio za 1:1.

Dinamovci su "ubrzali", a domaćini im više nisu mogli parirati. Nakon što je Balaban zaprijetio iz slobodnog udarca, u 61. minuti Mikić zabija za 1:2. Neoprezan je bio strijelac vodećeg pogotka za domaćine Šupe koji je izgubio loptu, a Mikić je lijepim udarcem završio solo akciju i donio Modrima vodstvo.

Nakon vodećeg pogotka Modrih, atmosfera oko terena i na njemu je pala te su svi čekali kraj. Ibanez je imao dvije dobre prilike na samom kraju utakmice, no nije uspio donijeti Dinamu uvjerljiviju pobjedu.

Domaćini nisu imali snage išta napraviti što je razumljivo jer se ipak ne radi o profesionalcima dok su gosti bili zadovoljni pobjedom i praktički polufinalom Kupa jer je teško vjerovati da igrači Zagore mogu 10. prosinca na Maksimiru do čuda.

Domaćini su sigurno očekivali i nadali se boljem Dinamu kako bi mogli uživati u nogometnoj predstavi, no Modri im to nisu priuštili. Igrači Harija Vukasa pokazali su veliku želju za što boljom prezentacijom i u tome su uspjeli te svakako mogu biti ponosni na nogomet koji su pokazali u prvih 45 minuta. S druge strane, Dinamo je pobijedio i ništa više. Apsolutno - ništa više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!