Hrvatski Kup, Četvrtfinale, 10.12.2008, 14:00 h, Zagreb, Maksimir, gledatelja: 1.000
Suci: Andrej Burilo (Osijek), Željko Novosel (Vrbovec), Mladen Lončar (Virovitica)
Dinamo
Dinamo
Ante Tomić 18'
Dejan Lovren 22'
Josip Tadić 26', 50'
Tomo Šokota 85'
5:1(3:0) Zagora
Ivica Šupe 80'
Zagora

Pet komada za kraj

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 10.12.2008.
Pet komada za kraj
Foto: FaH

Duga jesen Dinamovih nogometaša okončana je sigurnom pobjedom u uzvratnom susretu četvrtfinala Hrvatskog kupa protiv Zagore. Modri su nakon teško izborenih 2:1 u Unešiću na Maksimiru slavili sa sigurnih 5:1. Modri tako pobjednički odlaze na kratki zimski san...

Zagora
Dinamo
Zagora
8
(do 67')
22
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Marijan Vlak
1
Frane Grubelić
2
Neven Ercegović
3
Hrvoje Dujić
4
Ante Milić
5
Marko Matić
6
Ivica Šupe
7
Jere Pešić
8
Antonio Bumbak
(do 69')
10
Marin Šiklić
(do 58')
11
Ive Grgas-Grando
(do 83')
18
Ante Maleš
Pričuvni igrači
14
Mile Čveljo
58'
17
Ivan Vrljić
69'
13
Ante Pletikosa
83'
Trener
Hari Vukas

Očekivano, uzvrat protiv trećeligaša bio je tek formalnost, s time da je u uzvratu odnos snaga bio adekvatniji pozicijama dvaju klubova nego što je bio slučaj u Unešiću gdje se Dinamo jedva spasio poraza. Iako je i u Zagreb doputovala lijepa brojka Zagorinih navijača, njih oko 700, na golemom Maksimiru to nije bilo dovoljno za ludu atmosferu kakva je bila u Unešiću. S praznim istokom i oko stotinjak Boysa na sjeveru, opet je to bila otužna pozornica za hrvatskog prvaka.

Vlak je na teren poslao postavu koja vjerojatno neće opet igrati zajedno, no uspio ih je dovoljno motivirati da "grizu" koliko je to moguće u ovakvom susretu.

U 11. minuti prvu ozbiljniju šansu složio je Mandžukić koji je prebacio loptu na drugu stativu za Šokotu čiji udarac glavom brani Frane Grubelić. U nastavku akcije s 30-ak metara udarac oprobava Chago, no Grubelić je opet siguran.

U 14. minuti Šokota ima još bolju situaciju nakon što ga je pronašao Etto, ali ovoga puta glavom potpuno neometan promašuje cijeli gol. Konačno, u 18. minuti Dinamo lomi obranu gostiju. Etto je probio stranu, dao lijepu povratnu loptu za Tomića koji zakucava u mrežu za 1:0.

Šest minuta kasnije domaći su udvostručili vodstvo - Hrgović je izveo slobodan udarac, a Lovren se naklonio i glavom pogodio za 2:0. Raspao se u tim trenucima otpor Zagore, pa je već u 26. minuti Dinamo poveo 3:0 - Chago je lijepo uposlio Tadića, a ovaj gađa i pogađa donji lijevi kut Zagorinog gola.

Drugi dio bio je čisto odrađivanje posla, ili u prijevodu - gledateljima nije bilo previše zanimljivo. U 50. minuti Tadić je imao niz šansi, par ih je propustio, a na kraju ipak iz neposredne blizine zabio za 4:0.

Od igrača Zagore, Ivica Šupe jamačno će najduže pamtiti oglede s Dinamom. Nakon što je zabio u Unešiću, na Maksimiru je prvo u 67. minuti s crte izbio udarac Šokote, da bi u 80. minuti iz slobodnog udarca postigao još jedan gol Dinamu; nespretno je reagirao Hrgović, a na loptu nije stigao Butina, pa su navijači Zagore ipak imali razloga za slavlje u Zagrebu. Za razliku od Šupe, Butina dvoboj neće pamtiti po dobrome - opet je primio udarac u glavu zbog kojeg je morao napustiti utakmicu, pa je na gol stao Lovren.

U 85. minuti do pogotka je konačno stigao Tomo Šokota nakon niza promašaja, pa ne čudi što je pogodak proslavio vrlo emocionalno s cijelom klupom Dinama. Iako nebitan u već riješenoj utakmici, Šokotin pogodak pokazao je jedno zajedništvo u Dinamovoj ekipi koja je možda ponekad ove jeseni izostajala - osjeća li se to već Vlakov rukopis u svlačionici?

Dinamo je tako "petardom" završio jesensku polusezonu koja je donijela i dobrih i loših rezultata, ali prije svega - loše atmosfere. Preko zime cijeli klub, ali i mediji, moraju učiniti sve kako bi se upravo to promijenilo jer Vlakov Dinamo ima potencijal da redovito razveseljava ljubitelje modre boje...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!