Hrvatski Kup, Četvrtfinale, 12.11.2008, 14:00 h, Žuknica, Kostrena, gledatelja: 1.000
Suci: Kovačić, Grgec, Matić
Pomorac
Pomorac
Matko Djarmati 90'+6' (11m)
1:1 Cibalia
Edin Husić 9'
Cibalia

Remi penalom u nadoknadi

Zoran Zdelar • srijeda, 12.11.2008.
Remi penalom u nadoknadi
Foto: FaH

Pomorac se nadao da može iznenaditi i Cibaliju, no prvoligaški igrači ipak su bili sretniji i spretniji te su uspjeli stići do prednosti u svom prvom napadu, ali Pomorac je izjednačio u uzbudljivoj završnici, preko kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi!

Pomorac
Cibalia
Pomorac
Cibalia
1
Ivan Mance
2
Matko Djarmati
3
Dalibor Višković
4
Saša Kolić
(do 74')
5
Šime Kurilić
6
Nikica Švrljuga
7
Željko Tomić
(do 88')
8
Antonio Rukavina
9
Edi Petrović
10
Marko Lukačić
13
Mario Rac
Pričuvni igrači
15
Dražen Pilčić
74'
17
Edi Burić
88'
 
Trener
Damir Milinović
12
Davor Burcsa
5
Boris Leutar
8
Edin Husić
9
Tomislav Pavličić
(do 90'+1')
11
Željko Malčić
(do 87')
13
Marijan Matić
16
Tomislav Radotić
19
Ivan Medvid
25
Ivan Baraban
(do 60')
26
Josip Milardović
28
Tomislav Mazalović
Pričuvni igrači
21
Tomislav Jurić
60'
18
Ivan Babić
87'
20
Ivan Grgić
90'+1'
Trener
 

Žuknica je s mnogo optimizma ugostila prvu utakmicu četvrtfinala Hrvatskog kupa. Nadali su se nogometaši i čelnici Pomorca da će moći kreirati još jednu senzaciju i stići do pozitivnog rezultata prije uzvratne utakmice u Vinkovcima. I krenuo je Pomorac prilično dobro, domaćin je igrao agresivno na početku, no sklizak teren onemogućavao im je kreiranje opasnijih akcija.

Pomorac je u uvodnih nekoliko minuta stvorio par lijepih prilika, Burcsa je u tom razdoblju imao prilično mnogo posla, dok je Ivan Mance s druge strane uglavnom nezaposleno pratio utakmicu. No, tko je u ovoj utakmici prvoligaš, a tko drugoligaš mogli smo vidjeti u devetoj minuti. Gosti su iz svoje prve akcije, koja bi se mogla nazvati tek poluprilikom, uspjeli stići do vrijednog gola u gostima. Edin Husić kratko je proigran s desne strane, prihvatio je loptu i s oko 15 metara uz malo problema ipak uspio zatresti mrežu za 1:0 za Cibaliju.

Domaćin je i nakon toga uspio tijekom većeg dijela prvog poluvremena dominirati, nastavili su s napadima, no oni su bili ipak jalovi. Glavni razlog toga je što je preveliki broj domaćih igrača ostajao na sredini terena, dok je nekolicina njihovih suigrača pokušala stići do izjednačenja. Stvorili su nekoliko solidnih prilika, no Burcsa ipak nije imao većih problema s obranom svoje mreže. Od 33. minute Pomorac je na terenu imao i igrača više nakon što je s drugim žutim kartonom iz igre isključen Marijan Matić.

Pomorac je u nastavak ušao nešto malo agresivnije, počeli su igrati ofanzivnije i stvorili nekoliko solidnih prilika, ali izostao je pravi udarac koji bi vratara vinkovačke momčadi stavio na veću kušnju. Pomorac je zaprijetio u nekoliko navrata, a najbliži izjednačenju bio je Mario Rac kada je u 67. minuti s otprilike 15 metara pucao prilično dobro, no lopta je otišla malo iznad grede.

U posljednjih 20-ak minuta gostujući nogometaši kao da su se u potpunosti posvetili obrani svog gola zadovoljni minimalnim vodstvom svjesni da se ipak radi u ugodnoj prednosti za uzvratnu utakmicu. Cibalia jedva da se približila protivničkom kaznenom prostoru. Pomorac je to uočio i pokušao kazniti, no ipak neuspješno.

U jednom od svojih rijetkih izleta u kazneni prostor Pomorca Cibalia je izborila jedanaesterac, no ipak nisu u 77. minuti uspjeli povećati prednost na dva pogotka. Ivan Mance pročitao je udarac Željka Malčića te sačuvao svoju mrežu netaknutom ovom prilikom.

Neinvetivni nogometaši Pomorca nisu znali kako iskoristiti pruženi prostor i stvoriti priliku te u posljednjih desetak minuta nisu uspjeli stići do iznimno vrijednog izjednačenja. No, zato su to uspjeli u sudačkoj nadoknadi kad je Matko Djarmati precizno izveo jedanaesterac u 96. minuti!

Hrvatski kup, čevrtfinale: Pomorac - Cibalia 1:1 (UŽIVO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!