Hrvatski Kup, četvrtfinale, 26.11.2008, 17:00 h
Zagreb
Zagreb
Miroslav Pejić 46'
Davor Vugrinec 76'
4:2(0:0, 2:2, 4:2 pen) Rijeka
Igor Novaković 68'
Sandi Križman 72'
Rijeka

Škorić i Parlov za polufinale

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.11.2008.
Škorić i Parlov za polufinale
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon 90 minuta i po dva gola u mrežama Škorića i Radmana u Kranjčevićevoj je pobjednika i putnika u polufinale odlučilo izvođenje udaraca s bijele točke. Junak domaće momčadi postao je vratar Josip Škorić koji je obranio udarce Landeki i Novakoviću...

Zagreb
Zagreb
Rijeka
1
Josip Škorić
7
Josip Jurendić
(do 70')
9
Miroslav Pejić
11
Mateo Pavlović
13
Marin Oršulić
(do 57')
16
Besart Abdurahimi
(do 55')
18
Marko Kartelo
20
Vedran Ivanković
22
Ivan Parlov
24
Mensur Mujdža
29
Ivan Krstanović
Pričuvni igrači
14
Matija Špičić
55'
17
Igor Jugović
57'
30
Davor Vugrinec
70'
Trener
Luka Pavlović
1
Velimir Radman
2
Dario Dabac
6
Dario Bodrušić
14
(do 66')
19
(do 53')
20
Ramon Fernandez
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Robert Rubčić

Gotovo je cijelo prvo poluvrijeme proteklo u žustroj borbi između dva šesnaesterca. U petoj je minuti Ivan Krstanović pao u kaznenom prostoru Riječana i to je ujedno bilo i prvo uzbuđenje na susretu. Samo minutu kasnije najviši se igrač na terenu izborio za loptu na rubu 16 metara te je dodao na desno gdje je od Josipa Jurendića ipak bio brži gostujući vratar Radman.

Već dvije minute nakon toga, točnije u osmoj minuti, slobodni je udarac izveo Mensur Mujdža, na drugoj je vratnici glavom loptu u sredinu prebacio Kartelo gdje ju je smirio Parlov no njegov je udarac Radman odbio do Jurendića koji je akciju završio udarcem preko vrata. Do 17. minute nije bilo novih prilika, Riječani su uglavnom pokušavali dugim loptama no njihove su akcije više puta prekinute zbog nedozvoljene pozicije. U toj su se minuti gosti prvi puta opasnije javili, dva je puta puca Štrok. I dok je prvi pokušaj Škorić odbio, drugi je završio malo iznad vrata.

U 22. minuti još je jedan slobodni udarac izveo Mujdža, ovoga se puta odlučio na izravni udarac, a loptu koja je išla u same rašlje u korner je odbio Radman. U nastavku akcije Jurendić je loptu poslao tek u ruke gostujućeg vratara. Tri minute kasnije na drugoj je strani udarcem iz daljine pokušao kapetan Rijeke Sharbini, no tim je udarcem zagrijao do tada prilično nezaposlenog Škorića. U 27. minuti Pejić je lijepo uočio Krstanovića koji se odlučio na udarac iako je u boljoj poziciji imao Jurendića i Abdurahimija.

Prava su uzbuđenja tek uslijedila, u 36. minuti Parlov se izborio za jednu loptu i uz pomoć Krstanovića izbio sam pred Radmana no njegov je udarac završio točno uz desnu stativu. Četiri minute prije kraja prvoga dijela Pejić je izveo slobodan udarac sa 25 metara no i ta je lopta završila izvan okvira gola. Dvije minute kasnije, u 43. minuti jednu je nezgodnu kontru Sharbinija, Štroka i Novakovića Ivanković završio izbijanjem lopte u aut. Zadnju je priliku u prvom dijelu propustio Aabdurahimi koji je iskoristio svoju brzinu te se našao iskosa s desne strane pred Radmanom no za udarac se odlučio ipak malo prekasno.

Na najbolji su mogući način Pjesnici otvorili nastavak susreta. Po lijevoj je strani u kazneni prostor prodro Pejić te dodao loptu na drugu stranu. Netko iz obrane gostiju odbio je loptu koja se blizu same gol linije vratila do Pejića, a on ju je na iznenađenje vratara Radmana uspio poslati u mrežu. Dvije minuta kasnije udarcem iz daljine pokušao je Sharbini, baš kao i u 54. minuti iz slobodnog udarca, no oba su pokušaja završila u rukama domaćeg vratara.

U 52. minuti nakon dodavanja Abdurahimija priliku nije iskoristio Krstanović, a u 54. Ivanković, nakon brze kontre svoje momčadi, iz lijepe situacije puca vrlo loše i vrlo daleko od gola. Nakon izmjena s jedna i sa druge strane igra se ponovno vratila između dva šesnaesterca. Riječani su, doduše, imali laganu inicijativu prema vratima "bijelih", a upravo je takva igra u 66. minuti izbacila domaće u vrlo dobru priliku. Parlov je dobro uočio Jurendića na desnoj strani koji je potom centrirao u sredinu, a udarac glavom Krstanovića završio je iznad vrata.

Riječki se pritisak ipak isplatio u 68. minuti kada je nakon slobodnog udarca Sharbinija loptu pored statičnog Ivanovića prihvatio Novaković i poslao je iza Škorića. Po domaće je sve krenulo nizbrdo kada je u 72. minuti Križman mirno prošao po lijevoj strani i odmjerenim udarcem pogodio za vodstvo svoje momčadi. U idućim je minutama uslijedio pritisak domaćih, koji su dočekali potez majstora Davora Vugrinca u 76. minuti. Matija Špičić povukao je po desnoj strani i ubacio za najiskusnijeg igrača u momčadi Pjesnika, koji je sam sebi glavom prebacio loptu i lobao Radmana za novo izjednačenje.

Na drugoj je strani u istoj minuti gostima poništen pogodak zbog prekršaja na Škoriću. Igra se u tim minutama potpuno otvorila, a novu je priliku glavom propustio realizirati Krstanović. U 83. minuti Zagreb je ponovno pred vratima Radmana, no slobodan je udarac vrlo loše izveo Ivan Parlov. Dvije minute kasnije nova gužva u šesnaestercu Radmana, kombinaciju Pejića, Parlova, Krstanovića i Vugrinca gosti ipak uspijevaju prekinuti. I u sudačkoj nadonadi dvije izgledne prilike za "bijele", točnije Vugrinca no u oba je slučaja napadač Zagreba bio u zaleđu. To su ujedno bile i posljednje prilike na susretu.

Prvi je loptu na bijelu točku postavio kapetan Rijeke i po drugi put na susretu svoju momčad doveo u vodstvo. Siguran je na drugoj strani bio Vugrinec baš kao i Cerić i Špičić. Vratar Zagreba obranio je idući jedanaesterac, pucao je Landeka. Potom je precizan bio Jugović dok je novu obranu Škorić upisao protiv Novakovića. Pobjedu i prolaz u polufinale "bijelima" je donio Parlov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!