Nogomet

"Za neke biti ili ne biti"

Zoran Zdelar, Ante Jukić • nedjelja, 07.12.2008.
"Za neke biti ili ne biti"
Foto: Sandro Donda

Riječani su odlučili dvoboju s Cibalijom posvetiti iznimno mnogo pažnje, a trener Robert Rubčić javno je rekao da će za neke igrače ova utakmica presuditi hoće li moći i iduće godine nastaviti nositi dres prvoligaša s Kvarnera...

Riječani nisu uspjeli u naumu proteklog tjedna osvajanja barem jednog boda kako bi pauzu dočekali na što boljoj poziciji te moraju zato danas jurišati po sva tri, a ako je suditi po riječima trenera Roberta Rubčića za neke je igrače ovo utakmica doslovno biti ili ne biti. Naime, Rubčić je najavio da je za neke igrače ovo posljednja utakmica u kojoj se mogu dokazati zaslužuju li i u idućoj godini nositi dres prvoligaša s Kvarnera.

Stručni stožer s Kantride u posljednjim je utakmicama gotovo uvijek izdvojio jedno ili dva imena iz protivničke momčadi za koje smatraju da predstavljanju posebnu opasnost po vratara Velimira Radmana, no u slučaju vinkovačke momčadi to je ipak bilo daleko teže. Rubčić je sa suradnicima zaključio kako je Cibalia ipak jedna radna momčad bez pojedinaca koji iskaču svojom kvalitetom iz te momčadi.

Prilično loše vrijeme u posljednjih nekolika dana ponovno će pogoršalo ionako loše stanje travnjaka na Kantridi, pa se očekuje prilično teška utakmica. "Travnjak će biti težak, ali mi smo na takav teren već naviknuli."

Imperativ pobjede postavljen je i ovog puta pred igrače. "Najavljivao sam da nam je dvoboj s Interom utakmica života i onda smo izgubili. Sada ne smije biti tako, a optimističan sam i zbog toga što vidim da su igrači fizički maksimalno spremni", kaže Rubčić koji smatra da je to rezultat utakmica igranih u ritmu srijeda – nedjelja za što smatra da im je koristilo.

Današnji gosti ne slave posebno često na Kantridi, no ovog puta eventualno iznenađenje mogli bi im olakšati izostanci Landeke, Novakovića, Ljubovića, Miladina i Škore.

Ne sjećamo se kada je Cibalia jednu utakmicu dočekivala ovako rasterećeno, kako što je to slučaj s predstojećim gostovanjem u Rijeci. Sedam bodova iz posljednja tri kola donijela su prijeko potreban mir na obale Bosuta, a svaki bod "uhvaćen" podno strmina Kantride bio bi samo bonus, koji bi još malo uljepšao predstojeće blagdane. Treneru Stanku Mršiću lice je malo smrknula tek ozljeda Tomislava Mazalovića, koji je "nastradao" igrajući za juniore protiv Osijeka, no ni to nije moglo narušiti optimizam u nebesko-plavoj svlačionici.

"Uz angažman koji nas je krasio u nekoliko prethodnih utakmica, možemo se nadati povoljnom ishodu u Rijeci. Iznimno cijenim momčad našeg domaćina, koja u svojim redovima ima igrače koji se uvijek žele nadigravati, no mi moramo isključivo biti usredotočeni na sebe i svoju igru. Sigurno je da će nam dosta nedostajati Mazalović, no to nije razlog za kukanje. Uostalom, i oni koliko vidim imaju dosta problema s ozljedama", rekao je Mršić, koji je kao najveću opasnost iz protivničkih redova istaknuo Štroka, Matka i Pamića.

Izuzmemo li izostanak Mazalovića, te za duže vrijeme izgubljenog Bagarića, vinkovački strateg neća imati većih problema pri sastavljanju početne jedanaestorice. Doduše, na ozljedu aduktora tijekom tjedan žalio se Tomislav Pavličić, no gotovo je sigurno da će Šlajfo "stisnuti zube" i zaigrati na Kantridi. Igre koje "zlatna vinkovačka ljevica" prikazuje u posljednje vrijeme, kao i povratak u golgetersku formu željka Malčića, trebale bi biti i glavni adut Cibalije u borbi za bodove na Kvarneru. Na stadionu gdje nebesko-plavi tradicionalno dobro igraju...

T-Com 1. HNL, 18. kolo: Rijeka - Cibalia 15.30h

Rijeka: Radman - Kreilach, Turkalj, Budicin, Dabac - Štrok, Pamić - Matko, An. Sharbini, Križman - Ah. Sharbini

Cibalia: Burcsa - Leutar, Radotić, Mešić, Matić - Baraban, Milardović, Husić, Medvid - Malčić, Pavličić

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

18. kolo

Rijeka1:0Cibalia
Sesvete3:1Zadar
Inter-Zaprešić2:3Varaždin
Dinamo3:1Zagreb
Osijek0:0Slaven Belupo
Šibenik1:2Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!