Nogomet

Miše: "Nismo u krizi!"

Petar Plevnik • nedjelja, 05.04.2009.
Miše: "Nismo u krizi!"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon 16 utakmica bez poraza na klupi Hajduka, Ante Miše u Gradskom se vrtu po prvi put morao suočiti s gorčinom poraza. Trener Hajduka priznao je kako njegova momčad nije na željenoj razini, ali je istodobno odbacio mogućnost da je Hajduk u krizi, dok je s druge strane trener Osijeka Tomislav Steinbrükcner očekivano bio prezadovoljan pobjedom...

Prvi je pred okupljenim novinarima riječ dobio trener Osijeka Tomislav Steinbrückner, čija je momčad nakon dva boda Dinamu, uskratila i Hajduk za tri boda. "Prava prvenstvena utakmica, s puno duela, s puno pogrešaka s obje strane. Prvo poluvrijeme smo bili slabiji protivnik, Hajduk je imao tri, četiri dobre situacije, njihovi igrači s boka su ulazili iza naših leđa i tu nas je spašavao Marin SKender, djelomično Smoje i Vida. Problem je bio što smo bili prilično mekani, predaleko smo stajali od njihovih veznih igrača i tu su dolazili problemi. U drugom poluvremenu smo bili malo čvršći, bili smo ravnopravni, Hajduk nije imao ozbiljnijih situacija, osim par nabacivanja pred kraj susreta. Mi smo zabili nakon prekida, gdje je Smoje dobro skočio, Barišić popratio i s tim golom osvojili smo nama jako bitna tri boda.", opisao je trener Osijeka 90 današnjih minuta.

Kada je to malo tko očekivao, Osječani su se sa sedam bodova iz tri susreta, od čega čak četiri protiv Dinama i Hajduka, vratili u utrku za Europu, što nije očekivao ni sam Steinbrückner: "Potajno sam se nadao da možemo nešto napraviti, ali ovo je izvanredno. Momci su pokazali da mogu htijenjem i požrtvovnošču parirati boljim ekipama nego što smo mi. Samo na taj način možemo doći do bodova, iako to može i mora biti još puno bolje. Više moramo pružiti kad imamo loptu. Ni u najoptimističnijim planovima nisam mogao predvidjeti četiri boda u ova dva susreta".

Vezane vijesti

Nakon 16 susreta bez poraza na klupi Hajduka, u možda i ključnom trenutku prvenstva Ante Miše u Osijeku je upisao prvi poraz. Evo kako je trener Splićana vidio poraz svoje momčadi: "Kao što je Tomo rekao mi smo u prvom dijelu imali tri, četiri situacije za pogodak. Dobili smo gol na jedini način na koji je Osijek mogao dati gol, a to je iz prekida. Naravno da sam tužan što smo izgubili utakmicu, no ovo nije kraj prvenstva. Prvenstvo tek sad počinje za nas i moramo se vrlo brzo oporaviti od ovog poraza, jer nas već u subotu čeka nova utakmica."

Zanimljiv je bio Mišin odgovor na pitanje zamjera li šta svojim igračima: "Nemam ništa zamjeriti svojim momcima, al sam tužan iz jednog razloga koji ću ostaviti samo za svlačionicu, jer nije moja pravo da govorim o nekim stvarima. To ću zadržati za sebe."

U igri Hajduka itekako je bilo vidljivo neigranje Drage Gabrića, što je potvrdio i sam Miše: "Definitivno mi je falio Drago Gabrić. To je igrač koji našoj igri daje prepoznatljivu brzinu, impuls, s njim smo puno agresivniji. Mislim da su momci koji su igrali korektno odradili svoj dio posla, posebno u tom prvom dijelu u kojem smo imali četiri situacije za pogodak. Normalno, kad ne postigneš pogodak da ga primiš. Jedino u nogometu ne pobjeđuje bolji protivnik. Mogu samo čestitati kolegi Tomislavu što se njegova momčad u drugom poluvremenu digla, napravila pritisak na naše vezne igrače. Mi u drugom dijelu nismo imali nijednu ozbiljniju šansu, osim nekih nabacivanja sa strane.", realan je bio trener Hajduka.

Na pitanje je li Hajduk u krizi, Miše je rekao: "Ne bih rekao da je Hajduk u krizi. Mi smo doživjeli poraz nakon 16 susreta. Evidentno je da nismo na nivou na kakvom smo bili u zadnje vrijeme i moramo pod hitno to popraviti. Očekujem da kroz ovih pet, šest dana da se dobro pripremimo za utakmicu koja nas očekuje, gdje moramo pobjediti i pokušati se vratiti na prvo mjesto."

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Inter-Zaprešić1:0Slaven Belupo
Sesvete0:1Šibenik
Zadar3:1Rijeka
Varaždin1:2Zagreb
Osijek1:0Hajduk
Cibalia3:4Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!