Košarka

Zagreb čuva prvo mjesto

Borna Rupnik • petak, 10.04.2009.
Zagreb čuva prvo mjesto
Foto: Davor Sajko

U sklopu šestog kola Lige za prvaka vodeća momčad prvenstva, Zagreb Crobenz, gostuje u Dubrovniku, dok Cibona već danas dočekuje Svjetlost iz Slavonskog Broda. Zadrani putuju na noge Cedeviti, a Šibenik će na svome parketu odmjeriti snage protiv Splita...

Nakon (nepotpunih) pet odigranih kola Lige za prvaka na čelu se nalaze zagrebački Mravi, uz savršen učinak bez ijednog poraza. Svoj će niz pokušati nastaviti u Dubrovniku protiv momčadi koja je zahvaljujući pobjedama nad Šibenikom, Svjetlosti i posebno onoj nad Cedevitom stekla status najugodnijeg iznenađenja prvenstva. Dubrovčani su jedini poraz upisali u svome gradu od Cibone, a najavljuju da će i ekipu iz Trnskog dočekati jednako svečan ugođaj.

No, jednak bi mogao biti i rezultat jer su košarkaši Denisa Bajramovića u izvrsnoj formi, šuterski vrlo raspoloženi, a njihova je predstava ujedno i vrlo ugodna oku. "Igramo lijepo i atraktivno, a ljudi su to prepoznali", kaže strateg Zagreba ne dopuštajući da u Trnskom prerano zavlada euforija: "Rezultati su odlični, ali tek je pet kola za nama. Čeka nas teška utakmica, ali mi smo spremni ponovno pružiti maksimum i mislim da će to biti dovoljno za novu pobjedu".

Liga za prvaka, 6. kolo

Petak, 10.04.
18:30Cibona - Svjetlost Brod
Subota, 11.04.
18:00Šibenik - Split CO
19:00Dubrovnik - Zagreb Crobenz
Nedjelja, 12.04.
17:30Cedevita - Zadar

Zagreb na jug Hrvatske putuje bez Marija Dundovića i Tonija Dijana, ali kvalitetan izbor igrača Bajramoviću omogućava da ne razbija glavu tim ozljedama. Domaćini će svoje nade prvenstveno polagati u izvrsnog Amerikanca Prejeana te Zadranina Juru Škifića, ali Dubrovčani će moći pozdraviti još jednog svog sugrađanina, ali u zagrebačkom dresu - Antu Tomića.

Zbog obveza na Final Fouru NLB lige, koji počinje u četvrtak, Cibona će svoj susret s Brođanima odraditi u petak kako bi imala dan više za pripreme prije puta u Beograd. S obzirom na to da su misli u Draženovom domu ionako već dobrim dijelom okrenute tom završnom turniru, momčad Svjetlosti izvrstan je protivnik za iskupljenje od poraza u Višnjiku.

Brođani su jedina momčad hrvatskog prvenstva u čijoj rubrici pobjeda još uvijek stoji nula i moralo bi se dogoditi pravo čudo da se to promijeni nakon gostovanja u Zagrebu. Štoviše, za očekivati je da će Velimir Perasović unatoč svom uobičajeno ozbiljnom pristupu imati prilike rasporediti minutažu svojih igrača, premda ne treba zaboraviti da su Vukovi ulogu favorita protiv Cedevite opravdali tek u samoj završnici utakmice. Peras je bacio pogled i u dalju budućnost: "Pred nama je dug put ka povratku igre koju smo imali prije samo mjesec dana".

Regionalne ambicije momčadi iz Podsuseda rasplinule su se već na otvaranju prvenstva, dok će na Uskrs ugostiti Zadar, koji u metropolu stiže na krilima važne pobjede nad Cibonom. Srećko Medvedec je kao novi trener Cedevite uspio podići razinu igre, no teško je vjerovati da će to biti dovoljno da se ugroze favorizirani gosti, koji su uvjereni da ne dolaze na izlet, ali su spremni vratiti se s bodovima u džepu.

"Cedevita je dobra momčad s kvalitetnim pojedincima, a odigramo li mušku utakmicu pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Poštujemo ih, ali mi smo favoriti i sve bi osim našeg slavlja bilo veliko iznenađenje", iskreno objašnjava Toni Prostran, mladić koji je protiv Cibone mijenjao ozlijeđenog Roka Stipčevića.

Splićani će na jedno bliže gostovanje, ono u Šibeniku. Usprkos neuspjeha protiv Cibone i Zagreba, splitski su Žuti rutinski odradili dvoboje s objektivno slabijim protivnicima, Cedevitom i Svjetlosti, te trener Teo Čizmić nema razloga sumnjati da se sličan scenarij može ponoviti u Šibeniku. Šibenčani će igrati na motiv i eventualnu raspoloženu večer Ivana Mimice ili nekog od njegovih suigrača, ali su gosti i bez upitnih Andrije Stipanovića i Siniše Štembergera jača momčad.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!