Nogomet

Po iskupljenje za nedjelju

Zoran Zdelar, Ivana Strahija • subota, 11.04.2009.
Po iskupljenje za nedjelju
Foto: Sandro Donda

Danas na Kantridi obje će se momčadi pokušati iskupiti zbog poraza u prošlom prvenstvenom kolu, a još više razloga za to imaju domaćini s obzirom da su u Zadru neočekivano lako bili poraženi...

Rijeka je u prošlom kolu neočekivano teško stradala prilikom gostovanja u Zadru i zato sada ponovno imaju imperativ pobjede pred svojom publikom žele li i dalje ostati u utrci za trećim mjestom koja se sve više zaoštrava.

Očekuje se da se Varaždinci u Rijeci pokušavaju nadigrati, a Landeka napominje kako je to način igre koji njima itekako odgovara. "Dobro poznajemo Varteks i vole se nadigravati što nama odgovara, očekujemo tešku utakmicu i treba odlučiti pobjednika prije same završnice utakmice."

Trener Robert Rubčić najavio je nekoliko promjena u momčadi, pa bi tako na teren danas trebala istrčati četiri nova igrača u usporedbi sa zadarskim Stanovima. Od prve minute trebali bi zaigrati Cerić, Čagalj, Kreilach i Križman, dok ispadaju Čejvanović, Fernandez, Miladin i Turkalj.

"Respektiramo Varteks koji je izgubio u nedjelju doma protiv Zagreba i sigurno će nas sutra htjeti iznenaditi. Jako smo dobro radili ovaj tjedan te se ekipi vratilo samopouzdanje pa s pravom očekujemo pobjedu jer smo favoriti na Kantridi. Dužnici smo našim navijačima, moramo se iskupiti i pobjedom vratiti povjerenje", rekao je Rubčić.

Na Kantridi će danas pokušati odigrati 90 minuta bez primanja pogotka, što im već dulje vrijeme nije uspjelo. "Stvarno je vrijeme da završimo utakmicu bez primljenog gola, što nam nije uspjelo još od Cibalije na Kantridi na kraju polusezone. Treba na siguran način osigurati pobjedu, iako ipak je najbitnije pobijediti pa ću biti zadovoljan ako pobijedimo i s primljenim golom", kaže Rijekin strateg.

Hrabro i smjelo otputili su se na gostovanje u Rijeku Varaždinci. Kako i ne bi, kad su pred nekoliko tjedana na Kantridi igrali jako dobro, a samo ih je okretanje leđa božice Fortune odvojilo od bod(ova). Stoga je trener Dražen Besek uvjeren da će ovog puta biti bolje: "Zadnji smo puta protiv Rijeke imali samo satisfakciju u igri, ovog puta želimo i u rezultatu. Vjerujem da ćemo s Riječanima igrati mnogo lakše no protiv Zagrepčana, koji su se zatvorili, a mi jednostavno nemamo igrača koji bi znao otvoriti 16 metara protivnika u takvoj situaciji", rekao je Besek.

Što se tiče igrača koje će Besek povesti na travnjak Kantride, među njima sigurno neće biti Brezovca, koji zbog tri kartona ima prisilni odmor, zatim Lesjaka, koji uopće nije trenirao još od utakmice sa Zagrebom zbog žuljeva, te Vukmana, kojeg još muči trbušni zid. Nema ni Melnjaka, koji je pred par dana otputio na probu u njemački prvoligašku klub Stuttgart, i trebao se vratiti još u četvrtak, no nema ga. Premda je mala mogućnost da Melnjak uistinu i dobije "gažu" kod Nijemaca, svi u klubu mu drže palčeve.

Zato je Besek u postavu stavio četiri nova imena, a za te igrače je uvjeren da su zaslužili pravu priliku: "Mi kroz treninge i prijateljske utakmice vrednujemo igrače i ono što nam žele pokazati. Mislim da ima onih kojima treba dati priliku, pa ću to i učiniti, i uopže se ne bojim da neće ispasti dobro. Svakako da tražimo bodove, ali isto tako vjerujemo i u igrače, a vidjet ćemo što će iz svega toga ispasti", zaključio je Besek.

U svakom slučaju, gledatelji na riječkom stadionu mogu se nadati dobroj i zanimljivoj utakmici, otvorenoj i s mnogo nadigravanja, te nadasve lijepog nogometa.

T-Com 1. HNL, 25. kolo: Rijeka – Varteks 16:30h

Rijeka: Radman - Kreilach, Čagalj, Cerić, Dabac - Pamić, Landeka - Štrok - Križman, An. Sharbini, Ah. Sharbini.

Varteks: Mađarić – Šimek, Lučić, Carlos, Balajić – Prahić, Papa, Mujanović, Mumlek – Vuk, Smrekar

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

25. kolo

Hajduk2:0Cibalia
Dinamo1:0Inter-Zaprešić
Slaven Belupo5:1Sesvete
Rijeka4:1Varaždin
Zagreb1:0Osijek
Šibenik0:0Zadar
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!