Nogomet

Momci, evo nam prilike!

Ivana Strahija, Ante Jukić • subota, 16.05.2009.
Momci, evo nam prilike!

Sudeći po sastavima koje su najavili Stanko Mršić i Dražen Besek, u nedjelju bi travnjakom vinkovačkog stadiona trebalo trčati podosta široj javnosti nepoznatih igrača. S obzirom da oba kluba završetak sezone odrađuju tek reda radi, bez ikakvog rezultatskog imperativa, treneri Cibalije i Varteksa žele vidjeti s kim mogu računati u narednom prvenstvu...

Iako su nebesko-plavi sve svoje brige prebrodili još prije dva tjedna, kada je na stadionu uz Bosut "šaptom pala" sesvetska Croatia, predstojeći dvoboj s Varteksom ipak će donekle nositi epitet kvalifikacijskog. Nekolicina igrača iz vinkovačkog pogona, naime, u narednim kolima mora stručnom stožeru dokazati da za njih i sljedeće sezone ima mjesta u Cibaliji, tako da će u nedjelju svakako biti zanimljivo promatrati Grgića, Šimunca i Kujundžiju. Spomenuti trojac u Zadru je zadovoljio ukuse Stanka Mršića, no donositi nekakve procjene nakon samo jedne utakmice ipak nije zahvalno. Stoga, eto im nove prilike...

"Istina je, zadovoljan sam kako su Grgić, Šimunac i Kujundžija odigrali u Stanovima, tako da s razlogom i u nedjelju očekujem puno od njih. S obzirom da je kolega Besek također najavio određene promjene u momčadi, s nekolicinom mladih i neafirmiranih igrača, mojim "lavovima" pruža se odlična prilika da čvrsto ugrabe svoj nebesko-plavi dres i za sljedeću sezonu", rezimirao je na press konferenciji uoči gostovanja Varaždinaca strateg vinkovačkog prvoligaša, prije nego je novinarima objavio radosnu vijest.

Naime, nakon šest mjeseci pauze u zapisniku bi se trebalo naći ime Davora Bagarića, čiji posljednji HNL nastup bilježimo još tamo u studenom prošle godine, na gostovanju u Šibeniku. Start Patricea Kwedija i pucanje ligamenata koljena sada je samo ružna uspomena za (po)najboljeg igrača Cibalije, koji nestrpljivo odbrojava dane do povratka na teren. Realno, teško je očekivati da će ga Mršić već u nedjelju uvesti u igru, no i sam boravak na klupi za Bagija je pravi melem na ranu, s obzirom na sve "suhe" treninge i rehabilitacije kroz koje je prolazio posljednjih mjeseci.

Baš kao i njegov vinkovački kolega, i Dražen Besek planira u boj poslati najmanje jednog, a vjerojatno i dva, tri mlada igrača, kao i one koji nisu do sada dobili značajniju minutažu. Upravo zbog toga očekuje maksimalno zalaganje, jer će svačija prezentacija biti pod oštrom lupom varaždinskog stratega: "Razočaran sam predstavom prošle nedjelje nakon onako lijepog provoda na Poljudu. Mislim da igrači moraju shvatiti da dres Varteksa nije pravo, već se stječe zaslugama. To je obaveza koja se ne smije uzeti olako", rekao je Besek.

Od svojih će igrača Besek tražiti posjed lopte: "Složit ćemo ekipu koja će držati loptu i neće imati problema s iznošenjem lopte. U prvoj će postavi sigurno biti Punčec i Jagačić, imamo manevar za napraviti u sredini. Vraćaju nam se Carlos i Golubar, to je dobro, kao i Papa. Nadam se da će sredina biti mnogo bolja no u nedjelju, prvenstveno mislim na točnost i što manje izgubljenih lopti. Ako nema točnog passa ne može se graditi igra, to je jasno."

Svoj su pohod u Vinkovce najavili i varaždinski navijači White Stonesi, koji 1. ožujka nisu mogli svjedočiti igri svojih ljubimaca protiv Cibalije u Vinkovcima, jer ih jednostavno nisu pustili na stadion. I ovog puta ih se stotinjak sprema na put, nadaju se da će biti bolje sreće. Njihovom se dolasku veseli Besek, koji je kazao: "Da dođe i jedan jedini navijač, mi smo mu dužni dati najbolje od sebe, poštivati ga svojom igrom, jer je platio ulaznicu i put. Oni moji igrači koji to ne shvaćaju imaju problem, kojeg je ipak vrlo lako riješiti."

T-Com 1. HNL, 31. kolo: Cibalia – Varteks, 16:30 sati

Cibalia: Burcsa - Grgić, Duvnjak, Milardović, Medvid - Mazalović, Pavličić, Husić, Lukačević - Kujundžija, Šimunac

Varteks: Dreven – Conjar, Punčec, Carlos, Balajić – Jagačić, Brezovec, Bloudek, Mumlek – Mujanović, Smrekar

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

31. kolo

Osijek1:2Rijeka
Cibalia2:1Varaždin
Inter-Zaprešić2:2Zadar
Zagreb0:0Sesvete
Hajduk2:0Šibenik
Dinamo2:0Slaven Belupo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!