Nogomet

A sad, adio?

Ivana Jurica, Ante Jukić • subota, 30.05.2009.
A sad, adio?
Foto: Sandro Donda

Osim što će to biti posljednja za obje momčadi u tekućem prvenstvu, utakmica Cibalije i Šibenika mogla bi biti i oproštajna i s nekih drugih aspekata. Trener gostiju Ivica Kalinić, naime, još nije potvrdio napušta li Šibenik ili i dalje ostaje na klupi Modrih, a ni Stanko Mršić još uvijek nije produžio ugovor s vinkovačkim prvoligašem...

Premda dvoboj s pomalo posustalim trupama sa Šubićevca ne nosi veliku rezultatsku važnost, u nebesko-plavim se odajama od još jedne prvoligaške sezone silno žele oprostiti pobjedom. Uvijek je lijepo navijačima podariti ''tricu'' za kraj, a ne bi, naravno, nitko imao ništa ni protiv skoka na osmo mjesto ljestvice, koje uoči posljednje prvenstvene dionice drže varaždinski ''krojači''.

''Naravno da nije sad pitanje života i smrti hoćemo li biti osmi ili deveti, ali ako nam rezultat iz Varaždina kojim slučajem ponudi priliku za pomak gore, zašto je ne bi iskoristili? Šibenik je kvalitetna momčad, ne slučajno tako visoko plasirana, no, očito je da su u laganom padu, što ćemo mi, nadam se, pametnom igrom uspjeti pretočiti u pobjedu'', razmišlja uoči završnog čina sezone Stanko Mršić, kojega kroz cijeli ovaj tjedan ''kopkaju'' neke stvari.

Makarin se vratio kući

Nažalost, Krešimir Makarin više nije član vinkovačkog prvoligaša. Talentirani mladić, koji je nakon brojnih ozljeda i operaciju svoju izgubljenu sreću odlučio potražiti u Cibaliji, nikako se nije uspio uklopiti, tako da je sporazumni raskid ugovora stigao kao logična posljedica.

Strateg nebesko-plavih, naime, dvoji – namjeriti jurišnicima Ivice Kalinića najjaču jedanaestoricu ili ponovno dati priliku onima koji je dosad i nisu previše imali: ''O sastavu ću odlučiti neposredno uoči utakmice, no, trenutno sam bliži ovoj ideji o udarnoj postavi. Uostalom, možda bi bio i red da posljednju utakmicu odigraju igrači koji su iznijeli sezonu''.

S obzirom da mu trenutna ugovorna obveza istječe odmah po završetku utakmice, a novu potpisao nije, logično se postavilo pitanje Mršićeve budućnosti na nebesko-plavoj klupi. Je li utakmica sa Šibenikom ujedno i oproštajna za njega?

''O tome ćete biti obaviješteni početkom sljedećeg tjedna. To je sve što trenutno mogu reći o toj temi.''

Utakmica za Bubamaru

U upravi Cibalije naglašavaju kako će sav prihod s nedjeljne utakmice biti uplaćen udruzi ''Bubamara'', koja brine o rehabilitaciji osoba s invaliditetom. Dovoljan je to razlog da svi ljudi dobre volje, pa i oni koji to možda nisu planirali, nedjeljno popodne provedu uz nogomet, te uplatom 20 kuna potpomognu ovu hvale vrijednu akciju.

Kao i Vinkovčani za svog trenera, i Šibenčani s neizvjesnošću iščekuju hoće li Ivica Kalinić, koji je posljednje dvije godine sjedio na klupi šibenskog prvoligaša, i u novu sezonu krenuti kao trener momčadi sa Šubićevca. Već sljedećeg tjedna trebao bi se znati rezultat razgovora s vodstvom kluba jer pripreme za novu sezonu počinju vrlo brzo. I dok za Kalinića još uvijek postoji mogućnost da produlji suradnju sa Šibenikom, za neke će igrače susret u Vinkovcima, bez dileme, biti posljednji u Narančastom dresu.

Pobjedom nad Osijekom Šibenik se pobjedom oprostio od svojih navijača. Bila je to pobjeda, kojom se, činilo se barem tako, osiguralo i peto mjesto, no, pobjeda Zagreba u Maksimiru utjecala je na to da i momčad iz Ulice pjesnika još uvijek ima šansi za osvajanje petog mjesta. Šibenčanima je za osiguravanja te pete pozicije potreban bod iz Vinkovaca, a igrači Ivice Kalinića uvjereni su da ga mogu i osvojiti.

''Oba dvije momčad su dosta istrošene. Mi tamo idemo barem po bod, da zadržimo ovo peto mjesto. Probat ćemo uzeti i sva tri boda, ali, kažem, jedan bod nam je važniji zbog osvajanja petog mjesta. Očekujemo i podršku navijača jer smo čuli da dolaze u Vinkovce'' - o posljednjoj utakmici sezone će Arijan Ademi, standardni član udarne momčadi Šibenika iako mu je tek 18 godina.

Po običaju, trener Kalinić i ovog je puta prisiljen na promjene u početnom sastavu. Kapetan Raič nije se uspio oporaviti od ozljede, Labudović je u prošlom kolu dobio crveni karton, a zbog ozljeda gostovanje u Vinkovcima preskočit će i Celiščak i Elez. Lijevi bok tako će ponovno prisilno morati ''krpati'' Spahija, a po prvi put ove sezone stoperski dvojac činit će Bonacin i Karadža. U sastav se vraća Ademi, a od prve minute igrat će još jedan domaći mladić – Husmani. Vjerojatno po posljednji put najveću prijetnju domaćem vrataru činit će brzonogi dvojac napadača Šibenika – Rodić i Zec.

T-Com I. HNL, 33. kolo: Cibalia – Šibenik 16:30 h

Cibalia: Burcsa – Radotić, Mešić, Milardović, Medvid – Mazalović, Pavličić, Husić, Bagarić – Malčić, Baraban.

Šibenik: Blažević – Kwedi, Karadža, Bonacin, Spahija – Milanović, Husmani, Ademi, Alispahić – Rodić, Zec.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

33. kolo

Osijek1:2Slaven Belupo
Cibalia2:1Šibenik
Inter-Zaprešić3:0Rijeka
Sesvete2:1Varaždin
Zagreb3:1Zadar
Hajduk2:2Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!