Košarka

Široki prvak po šesti put

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.06.2009.
Široki prvak po šesti put

Hrvati diljem Europe bore se za naslove prvaka u državnim prvenstvima. Ovog vikenda do naslova je već stigao Široki koji je s 2-0 u seriji nadjačao sarajevsku Bosnu...

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Charleroi se plasirao u finale belgijskog prvenstva gdje će igrati protiv Dexije iz Monsa. U polufinalu su s 2-1 bili bolji od Antwerpa uz pobjedu u posljednjem susretu 70:56. Jure Lalić u tom susretu odradio je 15 minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri) uz pet skokova i dvije blokade.

BOSNA I HERCEGOVINA

Ivo Josipović (Široki): Košarkaši Širokog uzeli su naslov prvaka BiH. U finalnoj seriji su s 2-0 bili bolji od Bosne i tako šesti put osvojili naslov prvaka. Nakon pobjede u Sarajevu, slavili su i na Pecari i to 81:75. Ivo Josipović u drugom susretu ubacio je tri poena.

Ivan Siriščević (Široki): Doprinos u osvajanju naslova prvaka dao je i Splićanin Ivan Siriščević. On je poput Josipovića u drugom susretu ubacio tri poena.

Šime Špralja (Široki): Treći Hrvat s tri poena u drugoj utakmici bio je Šime Špralja. Špralja je imao ove sezone nešto manju minutažu nego prošle, no i njegov doprinos bio je važan.

Jurica Ružić (Široki): Kvartet Hrvata s tri poena zaokružio je Jurica Ružić. Zadranin napadački nije bio posebno involviran, ali dao je kao i obično velik doprinos u obrambenoj fazi.

Hrvoje Puljko (Široki): Hrvoje Puljko bio je jedan od ključnih igrača u drugom susretu. U svojoj ponajboljoj utakmici u dresu Širokog ubacio je 22 poena i bio prvi strijelac susreta.

Ivan Grgat (Široki): Odličnu utakmicu odigrao je i Ivan Grgat. Pod koševima je dominirao, a susret je završio s 20 ubačenih poena i devet uhvaćenih skokova.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Olympiacos je pobjedom u trećoj utakmici 74:70 produžio finalnu seriju s Panathinaikosom. Nikola Vujčić u tom susretu nije bio šuterski raspoložen, za 30 minuta ubacio je osam poena (2/8 za dva, 0/1 za tri, 4/8 slobodna), ali tome je dodao osam skokova i dvije asistencije.

MAĐARSKA

Ante Kapov (PVSK Pecs): Atomeromu je u finalu mađarskog doigravanja poveo s 2-0 i stigao na korak do naslova. U drugom susretu slavili su 79:77, a Ante Kapov za 24 minute kod poraženih je ubacio deset poena (2/4 za dva, 2/5 za tri) uz po dva skoka, asistencije i blokade.

SLOVENIJA

Damjan Rudež (Union Olimpija): Na korak do osvajanja naslova prvaka Slovenije stigla je Union Olimpija. U drugom susretu u Domžalama su svladali Helios 72:61 i tako poveli 2-0 u seriji. Damjan Rudež igrao je tek tri minute i za to vrijeme promašio jednu dvicu i upisao jednu asistenciju.

ŠPANJOLSKA

Marko Tomas (Real): Bez većih problema, mirnom i koncentriranom igrom Tau Ceramica je uspjela poraziti Madriđane u njihovom prvom polufinalnom ogledu. Bio je to loš dan i za našeg Marka Tomasa koji je ostao bez poena (0/3 šut za dva, 0/1 šut za tri) s tek jednim skokom i asistencijom.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Efes Pilsen i Fenerbahče odlučit će o naslovu prvaka Turske. U polufinalu Efes je bez krivog koraka prošao Galatasaray, a u posljednjoj pobjedi 90:78 Mario Kasun odigrao je odličnih 20 minuta, ubacio 14 poena (6/9 za dva, 2/4 slobodna) uz deset skokova.

Foto: Marko Karačić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!