Nogomet

Za korak bliže polufinalu

Ivana Jurica • srijeda, 25.11.2009.
Za korak bliže polufinalu
Foto: Martina Japundžić

Visoke pozicije na ljestvici i domaćina Osijeka i gostiju iz Šibenika trebale bi garantirati dobru utakmicu u Gradskom vrtu. Iako je riječ tek o prvom susretu ovih protivnika koji ih očekuje u sljedećih 15-ak dana, ulog je velik. Odlučuje se o polufinalistu hrvatskog nogometnog Kupa, a uoči uzvrata na Šubićevcu 09. prosinca vidjet ćemo tko će nakon osječkih 90 minuta biti bliže svome cilju...

Osječani, nakon vinkovačkih 1:1, na domaćem terenu najavljuju pobjedu protiv momčadi iz Krešimirova grada. Iako ih respektiraju, posebno se pribojavajući njihova najopasnijeg igrača Ermina Zeca, u Gradskom vrtu drže da su oni favoriti u prvoj četvrtfinalnoj utakmice i da će se oni radovati, premda će susret biti iznimno težak budući da Šibenčani posebno dobro igraju u gostima.

Trener Tomislav Steinbrückner priželjkuje pobjedu svoje momčadi bez primljenog pogotka: "Očekujem da budemo čvrsti i angažirali kao i do sada. Cilj je naravno pobjeda, i to po mogućnosti bez primljenog gola."

U dosadašnjim kup susretima protiv Graničara (3:1) i Intera iz Zaprešića (1:0) na osječkom golu stajao je Ivan Vargić, no, za susret protiv Šibenika neće biti promjena. Na golu ostaje njegov imenjak Kardum koji svoju mrežu brani i u prvenstvenim susretima.

Dojmovi s utakmice protiv Međimurja još se nisu u potpunosti slegli, a pred nogometašima Šibenika već stoji novi izazov zvan Osijek. Prva četvrtfinalna utakmica Kupa Hrvatske u Gradskom vrtu uvod je u niz od tri susreta između Šibenčana i Osječana u sljedećih 15-ak dana.

Nakon 16 dugih godina ponovno su Modri izborili nastup u četvrtfinalu Kupa, tek drugi put u svojoj povijesti. Budući da i u prvenstvu guraju odlično, drže visoko drugo mjesto na tablici, cilj je i u Kupu otići što je dalje moguće. Prepreka je visoka, ali ne i neprelazna.

I dok su Osječani u dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg Kup pobijedili Graničar i Inter, Šibenčani su također ostvarili dvije pobjede, ali puno uvjerljivije. Nakon 3:0 u Belišću s još uvjerljivijih 4:0 nadigrali su Rijeku na Šubićevcu. Ali, naravno, da taj podatak ne mora ništa značiti uoči međusobnog dvoboja.

Uoči prvog susreta trener Branko Karačić nametnuo je cilj, ukoliko ga njegova momčad ostvari, povećava njihove šanse u uzvratu: "Očekujemo dobar otpor Osijeku. Znamo koji nam je cilj tamo postići. Idemo s namjerom da zabijemo gol. Ako zabijemo gol ja vjerujem da je sve moguće u uzvratu. Osijek se diže na vrlo visoku razinu forme i sigurno da će biti izuzetno, izuzetno teško. Međutim, moji dečki su puno toga uradili do sada, ali vjerujem da ćemo smoći snage, zajedništva, kvalitete igre da se dođe do pozitivnog rezultata."

Sastav koji će u Gradskom vrtu istrčati od prve minute ponovno će doživjeti promjene. U sastav se vraća prvi šibenski strijelac Ermin Zec, ne i Mladen Jurčević koji odrađuje drugu, posljednju utakmicu kazne zbog crvenog kartona u Maksimiru. Nenadano Karačić je ostao i bez napadača Ivana Fuštara koji ima problema sa trbušnim zidom i nije ni otputovao u Slavoniju. Od prve minute u sastavu će se, nakon oporavka od ozljede, naći i Osječanin u šibenskom dresu, stoper Igor Budiša.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa: Osijek - Šibenik, 16 h:

Mogući sastavi:

Osijek: Kardum - Đikić, Pranjić, Vida, Ibriks - Kurtović, Knežević, Jugović, Šorša - Barišić, Miličević.

Šibenik: Blažević - Medvid, Budiša, Vidić, Spahija - Husmani, Bačelić-Grgić, Ademi, Alispahić - Božić, Zec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!