Nogomet

Praznik u Kostreni

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.11.2009.
Praznik u Kostreni
Foto: Davor Sajko

U prvom četvrtfinalnom susretu Hrvatskog kupa Dinamo gostuje u Kostreni kod Pomorca. Vrlo dobar drugoligaš pokušat će iskoristiti dobro ozračje koje je oko njihovog kluba i pružiti jak otpor aktualnom prvaku Hrvatske...

Drugoplasirana momčad Druge HNL svjesna je razlike koju "modri" pokazuju i unutar najvišeg ranga natjecanja i sukladno tome ne očekuju čudo, ali borba na terenu neće izostati. Trener domaćih Predrag Stilinović motiv vidi upravo u suparniku. "Prilika je ovo mojim igračima da se dokažu. Zbog toga sam siguran u ovo što ću reći - nećemo se predati unaprijed."

Pomorac je u osmini finala igrao protiv iznenađenja iz runde ranije labinskog Rudara (izbacili Cibaliju) i upisao neočekivano visoku pobjedu 9:0. Vjerojatno nitko nije niti pomišljao o tako visokoj pobjedi, posebno nakon što je Rudar briljirao u susretu s Cibalijom i izbacio Vinkovčane.

Vezane vijesti

A za susret Kupa s Dinamom kostrenski je stadion morao doživjeti izvjesne promjene. Gostujući će navijači na Žuknici dobiti vlastitu tribinu, a sređeni su i prostori za novinare te policiju. U prodaju je pušteno 3000 ulaznica po cijeni od 50 kn u želji da Dinamo dočeka puni stadion.

Dinamo u Kostrenu dolazi kao veliki favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Kup je nepredvidljivo natjecanje što su u Dinamu u više navrata osjetili. Pa čak i prošle sezone kada su gostovali kod objektivno puno slabijeg protivnika u ovoj fazi i pošteno se namučili.

Tada su igrali u Unešiću kod izuzetno motivirane Zagore i ne treba sumnjati kako će danas i Pomorci letjeti terenom i dati sve od sebe.

Kruno Jurčić najavio je kako će biti određenih promjena u odnosu na sastav koji je igrao u Karlovcu pa tako neće nastupiti Tomečak koji će dobiti poštedu zbog problema s trbušnim zidom, neće igrati niti Mandžukić kojeg muči rame, a ne konkuriraju i dalje niti već duže vrijeme odsutni Bišćan i Carlos te Robert Kovač.

Predstava u Karlovcu zadovoljila je Jurčićeve apetite i najavio je nastavak davanja prilike mladim igračima koji su je u Karlovcu posve opravdali. U Kostreni će se tražili ponovno i rezultat i dojam, posebice kako bi se nastavilo u dobrom karlovačkom tonu.

"I dalje ću ih nastaviti stavljati u prvi plan. Jedan je od razloga i taj što su se na dosadašnjim utakmicama mnogi igrači istrošili, pa je vrijeme da osvježimo kadar", dodao je Jurčić za službenu klupsku internet stranicu.

Hrvatski kup, četvrtfinale, prva utakmica:
Pomorac - Dinamo 13:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!