Nogomet

Štimac prijeti Hajdukovoj sezoni

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski • utorak, 08.12.2009.
Štimac prijeti Hajdukovoj sezoni
Foto: Bruno Karadža

Podebljavanje bodovnog salda u završnih pet prvenstvenih kola ulilo je u Hajdukove redove optimizam da ova sezona možda i neće biti rezultatski posve promašena. Za potvrdu ovog dojma potrebno je proći i u polufinale kupa, a protivnik je Zagreb...

13 od 15 mogućih bodova uljepšali su malo prvenstvenu završnicu Hajdukovim navijačima, iako je već neko vrijeme puno veći fokus stavljen na kup. Hajduku treba trofej, a nakon godina posta i tmurne jeseni malo će tko imati primjedbu što se i ove sezone puca "samo" na kup.

Hajdukovcima pred polufinalom i nastavkom bitke za pobjednički pokal stoji Zagreb, koji je iz prve utakmice u Kranjčevićevoj donio za obje momčadi aktivnih, ali i varljivih 0:0. Igor Štimac u prigodi je zagorčati svom kolegi Edoardu Reji dvoipolmjesečnu zimsku pauzu, a "svom" Hajduku definitivno uništiti sezonu i prije proljetnih radosti.

U Hajdukovoj svlačionici situacija je gotovo idealna, svi važni kotačići su zdravi i spremni, pa Reja opet ima prigodu birati između nekoliko opcija na svim pozicijama. Tičinović je bio najbolji u subotnjoj pobjedi u Zadru, ali je teško vjerovati da će početi s obzirom da su se oporavili iskusniji (i skuplji) Anas Sharbini i Cernat. I u npadu se očekuje promjena, iako je Čop zabio u Stanovima, vjerojatnije je da će prema Zagrebovim vratima prvi juriti Ahmad Sharbini.

"Ovo je naša utakmica jeseni i toga smo svi svjesni. Pobjeda protiv Zagreba bi nam donijela mir tijekom zime i ostavila nas u utrci za Europu i trofej. Iako Zagreb ima niz dobrih igrača i trenera koji iz njih izvlačio sve više, smatram da sve ipak ovisi o nama i da ključ ukupne pobjede leži u tome kakvu ćemo mi utakmicu odigrati", referirao je Hajdukov trener u najavi uzvrata.

Uzvrat četvrtfinala Kupa jednako je bitan i društvu iz Ulice pjesnika. Nogometaši Zagreba od subote se nalaze na mini-pripremama u Međugorju, njih čak 20-orica čekaju priliku za nastup u najvažnijoj utakmici jeseni. "Dolazak u Međugorje trebao nam je kako bi zbili redove i na što se kvalitetniji način pripremili za žestoku borbu preostalih ovogodišnjih 90 minuta. Riječ je o utakmici koja i nama, baš kao i Hajduku, znači spašavanje sezone i motiva nam sigurno neće nedostajati."

Velikih promjena u odnosu na petak i uspješno apsolviran dvoboj u Zaprešiću međutim ne bi trebalo biti. U Zagrebu su uz ranije ozlijeđene igrače ostali prehlađeni Josip Škorić te Damir Šovšić koji je poslan na operacijsko rješavanje žulja na stopalu.

Važnost dvoboja, rezultat prvog susreta, ali i trenutna forma Pjesnika, prije svega ona bijelih napadača, diktira najavu, ali i taktiku Igora Štimca. "Po pogodak ćemo krenuti od prve minute, naša će igra od početka biti napadački usmjerena. Utakmica od prije 14 dana, kada smo ispustili lijepu priliku da si uzvrat učinimo ugodnijim, daje nam za pravo vjerovati kako i na Poljudu imamo izgleda. Ako tome dodamo i igre koje smo pružili od tada, u kojima smo pokazali kako se naša igra stabilizira, nemam razloga sumnjati da možemo do polufinala."

Utakmica između Hajduka i Zagreba počinje u 16 sati, a moći ćete je pratiti UŽIVO na Sportnet.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 14:36
    a je....moreš misliti,kaj bi Štimac svojega Hajduka zaribal....sad bu ko naglo Hajduk proigral :P svejedno držim fige Zagrebu :)
    Obrisan korisnik
  • Pravi Purger09.12.2009. u 09:56
    Forza Zagreb.Do Europe u kupu.
    Pravi Purger