Nogomet

Štimac: "Mnogima su večeras otvorene oči"

Bernard Jurišić • srijeda, 09.12.2009.
Štimac: "Mnogima su večeras otvorene oči"
Foto: Duje Bonačić

Posljednja utakmica ove sezone bila je jedna od najboljih u izvedbi Hajdukovih nogometaša ove tmurne i teške jeseni. Nakon utakmice zadovoljniji je bio Hajdukov trener Reja, a Igor Štimac zadovoljstvo je pronašao u igri Marija Tičinovića i Zagrebovih "klinaca"...

Hajduk je u završnici prvenstva ipak uspio barem malo uljepšati tmurnu zimu. Drugoplasiranoj Cibaliji približio se na pet bodova zaostatka, a u Hrvatskom kupu nastavlja borbu za "utješni" trofej.

"Teško je bilo u prvom dijelu, Zagreb je bio čvrst i teško smo ih probijali. Opet nismo iskoristili nekoliko prigoda već u prvom dijelu, a i Zagreb je imao prigodu povesti - srećom nije. Pokazao se još jednom talent Tičinovića, žao mi je što ga publika nije nagradila i većim pljeskom. On mora odrastati polako, ne smije izgorjeti, zato smo mu dozirali nastupe. U novoj godini od njega puno očekujemo."

Vezane vijesti

Edoardo Reja izborio se za nešto mirniju zimu, tijekom koje će pokušati stvoriti mnogo snažnijeg i čvršćeg Hajduka. Iako je uvjerljivo pobijedio i igrao, ne smatra da je ovo bila najbolja predstava njegove momčadi.

"Igrali smo mi dobro i u nekim drugim utakmicama, ali nažalost nismo zabijali. Ne mislim da je ovo naša najbolja utakmica, ali smo ovog puta postigli puno pogodaka pa je i dojam bolji. Bili smo tjelesno jači od igrača Zagreba, dok ostale momčadi polako padaju mi smo sve snažniji i tu se vidi naš radi u minulom periodu."

Tičinović i Tomasov bili su prva imena utakmice, iako obojica nisu puno igrala ove jeseni. "Tomasovu je samo nedostajao pogodak, mora nastaviti ovako igrati jer sa svojom brzinom i tehnikom je odličan talenat. Mora dobiti samopouzdanja i pružati ovakve igre stalno."

Reja je objasnio i brojne promjene u momčadi tijekom svog mandata na klupi Hajduka. "U završnici sezone sam dao prigodu igranja mnogim igračima, kako bih bio što sigurniji u prosudbu njihovih mogućnosti. Jedna je stvar trening, a druga utakmica. U utakmicama se vidi tko je kakav karakter i kakav je igrač, zato sam često i mijenjao i davao prigodu različitim igračima. Vidio sam da tu ima dobrih igrača, a igrači koji bi eventualno trebali doći to bi trebali biti igrači ekstra klase."

Pred Hajdukom je težak posao čišćenja prekrcane svlačionice, što neće biti lagan posao. "Nije moj posao odrediti tko će ostati, a tko otići. Ja samo dajem svoje mišljenje ili preporuku o igračima koje imamo, a stvar je kluba da odluči što će napraviti. Nekim igračima bi definitivno bilo dobro da odu u neki drugi klub i dokažu se ako ovdje ne mogu igrati."

Trener Zagreba Igor Štimac žalio je za propuštenim prigodama u prvoj utakmici, ali našao je malo zadovoljstva u činjenici da je mnogo mladih igrača danas igralo na Poljudu. "Gledali smo dobru utakmicu koja je popraćena vrhunskim, europskim golovima, a razliku je napravio Tičinović. Riješio je susret. Žao mi je zbog cijelog dojma, posebno iz prve utakmice, nismo bili loši ni danas u prvom dijelu, no nije nam se dogodio taj pogodak. Kasnije je bilo teško juriti i nadoknađivati Hajdukovu prednost. Rezultat je objektivan, Hajduku čestitam i želim da osvoji Kup, a nas čeka puno posla s našim klincima. Mlad trener, mladi igrači, bit će nešto od nas..."

Štimcu je bilo drago zbog dobre predstave Marija Tičinovića, kojeg zagovara već duže vrijeme. "Nadam se da će ova utakmica otvoriti oči mnogima, žao mi je što se to dogodilo protiv nas. Tičinović mora imati još puno ozbiljnosti u karijeri, puno raditi i mislim da mu je suđeno da postane veliki igrač."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pravi Purger09.12.2009. u 19:33
    Šteta.Prava šteta.
    Pravi Purger
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 18:50
    Pa dobro veli Štimac. Sada ljudi vide tko je glavni u namještanju utakmica i zašto je Štimac na klupi Zagreba.
    Obrisan korisnik