Liga prvaka - Završnica, osmina finala, 01.04.2010.
Čehovski Medvedi
Čehovski Medvedi 29:25 Abanca Ademar Leon
Abanca Ademar Leon

Ispao hrvatski trojac u Leonu

Mihaela Bradovski • petak, 02.04.2010.
Ispao hrvatski trojac u Leonu
Foto: EPA

Ruska momčad, Čehovski Medvedi, prva je momčad koja se plasirala u četvrtinu finala Lige prvaka. Nakon što su u prvom susret, na gostovanju u Leonu slavili s pogotkom razlike, domaći su teren iskoristili za uvjerljiviju pobjedu i tako naše reprezentativce Alilovića, Buntića i Bičanića doveli europskom kraju...

Osim pogotka minusa iz prve utakmice Ademar je i u uzvratu nakon nekoliko uvodnih minuta morao stizati prilično osjetnu razliku. Prvo veće vodstvo ruski je sastav imao pri rezultatu 5:2, nešto kasnije na semaforu je stajalo 10:5.

Baš kao i u prvom dvoboju Rusi su teško pronalazili rješenja za hrvatske reprezentativce, Denisa Buntića i Damira Bičanića i iako su njihovi držali gostujuću momčad, obrana ih, na čelu s Alilovićem, nije popratila. Upravo je izlazak reprezentativnog vratara Hrvatske, odnosno ulazak Alama Ademaru donio povratak u rezultatsku neizvjesnost. Barem do sredine drugog dijela.

Nakon izjednačujućih 21:21 Medvedi su ponovno digli postotak šuta i susret završili rezultatom 29:25. Kovalev je utakmicu završio s osam pogodaka i tako zaslužio naslov najboljeg strijelca susreta. Na drugoj strani jedan manje pogodak postigao je Bičanić dok je Buntić protivničku mrežu pogodio šest puta.

Vladimir Maksimov: "Protiv jakog smo protivnika izvedbu digli iznad 60 posto i došli do pobjede u teškoj utakmici. Poznato je za moju momčad kako se dobro kreće na terenu i ima točnost u napadu no počeli smo se gubiti kada se protivnik malo pribrao, a mi promašili nekoliko napada."

Jordi Ribera: "Čestitam Medvedima i Maksimovu na prolasku u četvrtfinale. Psihološki pritisak na moje igrače bio je jak, ali je neshvatljivo kako neki izgube živce pet minuta do kraja. Rezultiralo je to dvama promašenim sedmercima i pogreškama u dodavanju."

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Abanca Ademar Leon36:37Čehovski Medvedi
Barlinek Industria Kielce24:30HSV Hamburg
Cuatro Rayas Valladolid29:30Rhein-Neckar Löwen
KIF Kolding26:26Montpellier
RK Zagreb26:33Barcelona
Gorenje Velenje23:31Atletico de Madrid
FCK Handbold31:33Kiel
Atletico de Madrid23:27Telekom Veszprem
Čehovski Medvedi29:25Abanca Ademar Leon
Telekom Veszprem27:26CSM Constanta
Barcelona36:33RK Zagreb
HSV Hamburg27:30Barlinek Industria Kielce
Montpellier28:23KIF Kolding
Atletico de Madrid36:31Gorenje Velenje
Kiel29:23FCK Handbold
Rhein-Neckar Löwen37:33Cuatro Rayas Valladolid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!