Nogomet

David Silva slomio Kolumbijce

Borna Rupnik • četvrtak, 10.02.2011.
David Silva slomio Kolumbijce
Foto: EPA

Svjetski prvaci Španjolci iskoristili su dan prijateljskih utakmica za okršaj s Kolumbijom u Madridu, a pobjednika je presudio igrač Manchester Cityja, David Silva, u samoj završnici utakmice...

Gosti aktualnih prvaka svijeta u španjolskoj su prijestolnici u srijedu bili Kolumbijci, koji su se predstavili u dobrom svjetlu i naposljetku morali priznati tek minimalni poraz.

Prvu je pravu priliku na utakmici Aguilaru obranio Casillas, a uzvratio je Villa udarcem koji je odsjeo na vratnici te promašajem na odbijenu loptu. Do odlaska na odmor prijetili su još jednom Villa te Iniesta, ali ni Kolumbija nije spavala. Zamalo je neprecizan bio Armero.

U nastavku se mreže nisu tresle usprkos pokušajima Cuadrada, Rodallege i Cazorle sve do 86. minute. Tada je s desne strane ubacio Navas, a najbolje je reagirao Silvaa za konačnih 1:0.

Do kraja susreta pokušao je i Llorente, a gosti su izjednačenje u zadnji čas tražili preko Guarina i Rodallege. No, nisu uspjeli.

Priliku je od izbornika Del Bosquea u nešto više od posljednjih pola sata dobio u posljednje vrijeme često spominjani Torres, no svoju je najbolju šansu, centaršut Xabija Alonsa, poslao glavom pored gola.

Prijateljska utakmica:
Španjolska - Kolumbija 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!