Tenis

Oprostio se i Ivan Dodig

Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.05.2011.
Oprostio se i Ivan Dodig
Foto: Kristijan Komarica

Skoro tri i pol sata trajao je meč između Ivana Dodiga i Perea Ribe. U drugo kolo Roland Garrosa, kroz četiri seta, prošao je španjolski tenisač...

Nakon Marina Čilića od Roland Garrosa se, već u prvome kolu, oprostio i Ivan Dodig. Iako je nakon izgubljenog prvog seta uspio izjednačiti na 1:1 dalje od toga nije išlo.

Dodig je u prvom setu imao dvije lijepe prilike za oduzimanje protivničkog servisa, no 65. igrač svijeta uspio je stići do brzih i odlučujućih, za prvi set, 3:0. Nakon prilike da Španjolcu odmah oduzme servis, Dodig je izgubio svoj i upravo je taj drugi gem odlučio o ishodu prvog seta. Dok je Ivan novih problema imao i pri 3:0, španjolski je tenisač bez problema postavio 4:1, a zatim i konačnih 6:3.

Sličan scenarij dogodio se u drugom setu, ali u korist našeg tenisača. U još izjednačenijem setu igralo se gem za gem sve do 4:3 kada je Dodig protivniku oduzeo servis i povisio na 5:3. Bez većih problema stigao je i do 6:3, odnosno 1:1 u setovima.

Treći set otišao je u tie-break, a sretniji i spretniji iz njega je izašao Riba. S 8:6 odnio je prednost na svoju stranu, a ona je stigla nakon čak 72 minute borbe.

Takav gubitak trećeg seta, kada je bio vrlo blizu preokretu ukupnog stanja, Dodig nije uspio zaboraviti u četvrtom, te je ponovno zahvaljujući tek jednom izgubljenom servisu završio svoj put na ovogodišnjem Roland Garrosu. Španjolac je 3:2 pretvorio u 4:2 i mirno zaključio set na 6:4.

Statistika je na Dodigovu stranu prevagnula kada je u pitanju postotak prvog servisa (60 posto uspješnosti nasuprot Ribinih 53), Španjolac je imao i više dvostrukih pogrešaka, ali i aseva. Našem tenisaču na kraju su presudile neprisiljene pogreške; osam više od protivnika, ukupno njih 45.

Roland Garros, prvo kolo:
Dodig (Hrvatska) - Riba (Španjolska) 3:6, 6:3, 6:7(8), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2011. u 20:05
    Ne seri...Dodig je popušio jer je mentalno pao u odnosu na početak sezone..to se vidlo i u Zg-u..šteta španjolac samo pimpla i čeka grešku...Dodig je prestao lupat kako zna...kao da je zaboravio da može dobiti igrače iz top 80..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2011. u 18:03
    i ovaj je isto za k....ka čilić
    Obrisan korisnik