Nogomet

Hajduk za održanje koraka, iskupljenje Splita

Sportnet • nedjelja, 31.07.2011.
Hajduk za održanje koraka, iskupljenje Splita
Foto: Duje Bonačić

Posljednje tri utakmice drugog kola hrvatskog prvenstva bit će odigrane u Zadru, Splitu i Šibeniku, uz novi nastup Hajduka...

Prvo kolo netom započetog domaćeg prvenstva donijelo je Zadranima bod iz Kranjčevićeve, odnosno sasvim zadovoljavajući ulov. No, odmah po završetku tog susreta Zebić i igrači okrenuli su se onom što slijedi, a to je jedna od lakših utakmica sezone koja ne stavlja pred igrače imperativ pobjede. Iako, sigurno je da će se probati zakomplicirati život Splićanima.

Ponovno zadarski strateg nema većih problema s izostancima, a mlade snage su pokazale da zaslužuju povjerenje. Moguće je da će Luka Begonja, strijelac pogotka vrijednog jednog boda, s nešto ofenzivnije pozicije preseliti u vezni red, a naprijed bi trebao "samovati" Ivan Santini, ponajveća prijetnja vratima Hajduka.

U najavi dvoboja čelnici i struka kluba su odmjereni u izjavama, a igrači samo obećavaju navijačima da će pružiti sve od sebe. No, vrlo jasno je uoči dalmatinskog derbija poručio sportski direktor Josip Bajlo: "Neće Hajduku biti lako na Stanovima." Time je rekao sve i dodao da će Zadrani strpljivo čekati priliku da dođu do bod(ova).

Nedostaju: nitko

Nakon prijateljskog spektakla s Barcelonom te ovosezonske europske premijere protiv Stoke Cityja, Hajduku slijedi gostovanje kod Zadra. Trener Krasimir Balakov želi na Stanovima nadograditi uvodna tri prvenstvena boda osvojena protiv Šibenika kako Splićani ne bi već nakon samo dva kola zaostali za vječnim rivalom Dinamom.

Bugarin na klupi priznao je da je dobro snimio Zadrane te da je upoznat s njihovim taktičkim mogućnostima. Osim toga, planira i neke promjene u momčadi, možda i na golu. Umjesto Danijela Subašića, koji osjeća posljedice udarca dobivenog u Engleskoj, na vrata bi mogao Lovre Kalinić, kako bi Subašić kroz terapije bio maksimalno spreman za uzvrat protiv Stokea.

Jedni preostali zdravstveni problem Hajduka je Ljubo Milićević, nad čijim nastupom još uvijek stoji znak upitnika. Preostale promjene neće biti brojne, ali trebale bi biti svrsishodne, najavio je za strateg sastava s Poljuda: "Moramo se osvježiti i zaigrati napadački i agresivno jer nam treba pobjeda u Zadru".

Nedostaju: nitko

Tri dana poslije sjajne predstave protiv Fulhama u Dugopolju, nogometaši Splita okreću se domaćem prvenstvu. Šokantan vinkovački poraz u sudačkoj nadoknadi prošlog vikenda na predstojeći susret sa Slavenom Belupom stavlja teret imperativa pobjede. Drugi uzastopni neuspjeh na startu sezone nikako nije poželjan, pogotovo ne uoči nezgodnog gostovanja u Karlovcu sljedećeg tjedna.

"Fulham je bio dobro iskustvo za neke igrače koji nisu mogli ni sanjati da će igrati takvu utakmicu, no sada nam je najbitnije da pobijedimo Slaven", rekao je Katalinić i najavio kako će pokušati osvježiti momčad s nekim novim imenima s obzirom na ritam igranja dvije utakmice tjedno. Također je i kritizirao rani početak HNL-a.

"Ovakav ritam igranja može izdržati samo Dinamo koji ima dovoljno širok kadar. Kada bi naše prvenstvo počinjalo kasnije, to bi mnogo značilo klubovima koji nastupaju u Europi. No, na to se sada ne može utjecati, ali o kasnijem početku prvenstva bi se trebalo razmisliti."

Nedostaju: Pehar, Serdarušić (ozljeda), Vidić (suspenzija)

Uvodna pobjeda nad Zagrebom donijela je dodatno samopouzdanje i optimizam u svlačionicu Roya Ferenčine, koji na Park mladeži kreće po novi pozitivan rezultat. Prema njegovim riječima, to bi bilo i osvajanje jednog boda. "Vjerujem da se kući možemo vratiti nepobijeđeni", izjavio je uoči putovanja u Split.

U prilog mu ide i činjenica na raspolaganju ima cijeli svoj igrački kadar. Nema ozlijeđenih, nema kažnjenih, ali bit će promjena u udarnoj postavi. Kojih, Ferenčina je ostavio na razmišljanje svojih suparnicima na splitskoj klupi.

Uz poštovanje snazi Splita, koji se iskazao i u europskom ogledu protiv Fulhama, Koprivničani smatraju da vlastitim snagama mogu odraditi dobru utakmicu. "Nama je najvažnije da se u Parku mladeži predstavimo u dobrom izdanju, pokažemo svoje mogućnosti i opravdamo povjerenje naših navijača", kaže strateg momčadi čija bi prednost mogla biti i Splitov poraz iz prvog kola. Domaćin će morati biti aktivniji, a Slaven Belupo si može priuštiti strpljivu igru s kažnjavanjem svake eventualne pogreške.

Nedostaju: nitko

Prvi ovosezonski domaći susret na Šubićevcu susret je u ovom trenutku dvije posljednje momčadi prvenstva, momčadi koje su doživjele poraze u prvom prvenstvenom kolu. S razlikom što je Šibenik poražen na Poljudu, a Varaždin kući od Lokomotive, odnosno da su Šibenčani postigli gol, a Varaždinci ne. Iako Lokičina momčad iznimno respektira goste, jasno je da na domaćem terenu želi do sva tri boda, a vjeruju da će to i ostvariti.

"Jako dobra ekipa, mlada, poletna. Zadali su nam puno problema u prošloj sezoni. Imaju dobrog trenera, teže igri. Sigurno u utakmicu moramo ući maksimalno angažirani da bi ih pobijedili. Igrali su utakmicu u Bukureštu, računamo na to da će i put učiniti svoje, da će biti umorni. I tu vidimo jednu našu prednost", istaknuo je u najavi utakmice pomoćni trener Tomić.

Zbog brojnih ozljeda sastav će doživjeti promjene. Dok su Jelić, Čulić i Čanić sigurno otpali, upitni su nastupi Bačelića-Grgića i Blaića.

Nedostaju: Jakoliš (reprezentacija), Bulat, Jelić, Čulić, Čanić (ozljede), Malčić, Jurčević (arbitraža)

Osokoljeni dobrim rezultatom iz Bukurešta, Varaždinci u Šibenik idu napunjeni samopouzdanjem. Ipak, svjesnu su da ih tamo čeka neugodan teren i protivnik koji je pod imperativom pobjede. "Tradicija u Šibeniku nije na našoj strani, no, naši domaćini imaju na sebi mnogo veći pritisak rezultata, što će ih možda zakočiti i tu je naša šansa", kaže trener Samir Toplak.

Toplak planira odmoriti Tkalčića, koji je dao svoj puni doprinos u utakmici protiv Dinama, ozlijeđeni su Aganović i Šimek, dok su Punčec i Glavica s U20 reprezentacijom u Kolumbiji. Stoga će varaždinska ekipa i opet igrati van standardnog sastava, uz Antolića i Gluhaka u zadnjem redu.

Unatoč tome, Varaždinci se nadaju da će u Šibeniku moći do pozitivnog rezultata i prvih ovosezonskih bodova.

Nedostaju: Šimek, Aganović (ozljede), Tkalčić (odmor), Punčec, Glavica (reprezentacija)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Inter-Zaprešić1:1Lokomotiva
Zagreb3:0Karlovac 1919
Rijeka1:0Lučko
Istra 19610:1Osijek
Dinamo2:0Cibalia
Split1:1Slaven Belupo
Šibenik1:0Varaždin
Zadar1:0Hajduk
1Dinamo 3073:11+6275
2Hajduk 3050:24+2654
3Slaven Belupo 3041:27+1452
4Split 3043:32+1150
5Cibalia 3035:35045
6Zagreb 3036:42-645
7Lokomotiva 3033:33044
8Osijek 3045:38+743
9Istra 1961 3035:33+242
10Zadar 3029:44-1540
11Inter-Zaprešić 3033:33038
12Rijeka 3029:29038
13Lučko 3029:36-731
14Šibenik 3027:39-1227
15Karlovac 1919 (-1)3025:53-2824
16Varaždin (-1)3016:70-548

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 19:20
    Varaždin kida bar bod Šibeniku Hajduk 3 boda ko kuća Split opet tvrda utakmica remi po meni očekivan ... možda pobjeda Splićana al vidit ćemo AJMO HAJDUČEEEEEEEEEEE !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 12:38
    Danas gledamo zadrovo skidanje gaća pred velikim bratom.
    Obrisan korisnik
  • Gips31.07.2011. u 11:51
    sretno,trebat ce ti
    Gips
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 11:45
    :))) dobra
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 11:38
    Split manje od tri gola, šibenik 1
    Obrisan korisnik