Nogomet

Lokica: "Dva izrazito različita poluvremena"

Ivana Jurica • subota, 27.08.2011.
Lokica: "Dva izrazito različita poluvremena"
Foto: Sandro Donda

I s četvrtog gostovanja ove sezone nogometaši Šibenika vratili su se s poraženi, a treći put uzastopce nisu uspjeli postići niti gola. Jedini gol primili su sredinom prvog dijela, ponovno iz prekida, a iznimno lošu igru iz prvog dijela zamijenila je puno bolja u nastavku, no, mreža domaćina nije se zatresla i novi bod(ovi) otišli su u nepovrat.

"Moram opet ponovno reći da smo odigrali dva izrazito različita poluvremena. Prvo poluvrijeme je bilo frustrirajuće, igrali smo jako loše, sami smo sebi stvorili pritisak, nismo mogli povezati redove, bili smo nepokretljivi, nismo bili agresivni, bez kontrole lopte", kaže trener Šibenika Vjekoslav Lokica.

Nastavak je ponudio bolje izdanje Modrih. Stisli su domaćine prvih 20-25 minuta u drugom poluvremenu, no, do pogotka nisu uspjeli doći. "U drugom smo se poluvremenu značajno, značajno digli, drastično popravili igru“, ističe trener Šibenika i nastavlja: “Međutim, nažalost, nismo uspjeli realizirati šanse koje smo imali. Odmah na početku drugog poluvremena stopostotna šansa Vuka, samo da lopta ide u gol praktički izjednačavamo i okreće se skroz utakmica. Nakon toga je bilo nekoliko dobrih prodora Jakoliša, ali uvijek nam je falio ili zadnji pas ili realizacija što nas očigledno muči već duže vremena. Kažem, situacija nije nimalo jednostavna iako smo mi jedina ekipa u prvenstvu koja je u šest kola četiri puta igrala vani i to s, možemo slobodno reći, četiri ekipe koje su u vrhu HNL-a."

Na konstataciju kako ovaj Šibenik može igrati bolje nego što je bilo u prvom poluvremenu riječke utakmice, što se potvrdilo i u nastavku, Lokica kaže: "Puno je tu faktora i mislim da će nam ova pauza apsolutno dobro doći da se raščiste glave, da se vidi što će se i kako dalje."

O Krišti: "Za nas šteta što nismo zabili u tih 20 minuta nastavka. Pred sam kraj i crveni karton Krište, ali moram reći da je on svojim ulaskom promijenio dosta toga, povezao malo redove. Šteta što je dobio crveni karton, jer neće moći nastupiti u sljedećoj utakmici."

"Na konferenciji za novinare riječki novinari, a i sam trener Horvat, bili su u prvom redu iznenađeni različitom igrom u ta dva poluvremena, a pogotovo našom kvalitetnom igrom u drugom poluvremenu. 20-25 minuta smo ih, što je i sam Horvat priznao, razbili kad smo spustili loptu na zemlju. Međutim, u tim trenucima nije bilo realizacija, onoga što je najvažnije u nogometu. Jer nogomet se ipak igra za golove i za bodove i to je jedino važno. Nama to još uvijek fali. Dali smo malo golova a kad se sjetim lanjske situacije kad u pet kola uopće nismo zabili gol, gdje smo imali i manje bodova nego sada, onda normalno da vjerujem u nešto bolje. Ali prvenstveno se trebaju raščistiti situacije koje se događaju u klubu jer u ovakvim je uvjetima jako teško raditi", naglašava Lokica.

Domaćini nisu bili zadovoljni suđenjem Osječanina Šimunovića, a i Šibenčani imaju svojih razloga za nezadovoljstvo. Pogotovo na dvije situacije: kod 0:0 označeno je zaleđe Jeliću, a vjerojatno će tek dodatno pregledavanje snimke definitivno utvrditi je li napadač Šibenika bio u zaleđu ili ne. I dok je ta situacija i dalje u domeni dvojbene, ona druga nikako nije. U 65. minuti Jakoliš je s desne strane ubacio u sredinu prema Jeliću koji je nedvojbeno zaustavljen prekršajem od domaćeg igrača (što se jasno vidjelo u TV prijenosu), pitanje je samo je li sudac trebao svirati prekršaj metar – dva izvan kaznenog prostora ili jedanaesterac. Glavni sudac utakmice pak nije svirao ništa (!).

Za komentar smo pitali i trenera Lokicu: "Teško sada mogu kazati što je sve i kako bilo. Činjenica je da su dvije najviše sporne situacije dosuđene na našu štetu. Ja ne kažem da su one trebale biti dosuđene drugačije. U prvom dijelu naša čista kontra, označeno je zaleđe, nama se na klupi nije činilo da je zaleđe. A pogotovo u drugom poluvremenu kad je Jakoliš u izglednoj situaciji vidio Jelića i nije želio biti sebičan nego je pokušao dodati loptu Jeliću. U toj je situaciji Jelić bio povučen s leđa i to je bio stopostotni prekršaj. Samo je pitanje je li bilo unutar 16 metara ili ne. Bez snimke ne mogu sto posto tvrditi, jer moja je klupa skroz na drugoj strani. Stvarno ne vidim za što se domaćin ljuti."

O sljedećoj utakmici: "Ja mogu reći da će ta utakmica u svakom slučaju biti izrazito, izrazito važna. Ne kao ona protiv Zadra, ova s Istrom u ovoj situaciji je utakmica u kojoj moramo napraviti sve da pobijedimo."

"Mi se trebamo okrenuti stvarima koje su loše, koje treba popraviti, a to je prvenstveno pristup u prvom poluvremenu, odnosno iz drugog dijela misliti kako realizirati sve one šanse koje smo imali u kontrama i polukontrama. Ili dekoncentracije Vuka, iz slične situacije Rijeka je zabila gol. Vuk je bio sam na pet metara, samo treba pogoditi gol. To je bilo u četvrtoj – petoj minuti nastavka i bila bi to automatski druga utakmica. Jer je publika već polagano počela strepiti. Moram reći i da je atmosfera na Kantridi bila jako dobra, nogometna, publika je jako, jako nosila svoje igrače, imali su i 12. igrača uz sebe. Sve to je guralo Rijeku", kaže trener Modrih.

I strateg Šibenika u zaključku: "Moram reći da ja kao trener jedva čekam da završi prijelazni rok jer kod nekoliko je igrača stalno bila tenzija odlaska, neodlaska, želje za odlaskom. Automatski, uz svu financijsku problematiku, normalno je da igrači nisu mogli biti 100% koncentrirani. Hvala Bogu da i tome dolazi kraj i nadam se da će se puno toga promijeniti.".

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Inter-Zaprešić2:0Zadar
Zagreb1:0Varaždin
Rijeka1:0Šibenik
Dinamo1:0Lučko
Cibalia0:1Osijek
Slaven Belupo3:0Karlovac 1919
Istra 19612:1Lokomotiva
Split1:1Hajduk
1Dinamo 3073:11+6275
2Hajduk 3050:24+2654
3Slaven Belupo 3041:27+1452
4Split 3043:32+1150
5Cibalia 3035:35045
6Zagreb 3036:42-645
7Lokomotiva 3033:33044
8Osijek 3045:38+743
9Istra 1961 3035:33+242
10Zadar 3029:44-1540
11Inter-Zaprešić 3033:33038
12Rijeka 3029:29038
13Lučko 3029:36-731
14Šibenik 3027:39-1227
15Karlovac 1919 (-1)3025:53-2824
16Varaždin (-1)3016:70-548

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 20:04
    ako je na šibeniku bilo 4 milje ljudi kolko ce bit kad bude dinamo il hajduk ?
    Obrisan korisnik