Rukomet

Goluža: "Ne bojimo se nikoga"

Zvonka Keliš • petak, 20.01.2012.
Goluža: "Ne bojimo se nikoga"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu u skupini D na Europskom prvenstvu u Srbiji te sada kao stopostotna momčad te s četiri boda ide dalje u drugi krug. Hrvatski izbornik Slavko Goluža nakon susreta iskazao je zadovoljstvo hrvatskom obranom te je pojasnio kako ne razmišlja o Španjolskoj kao sljedećem protivniku, već se koncentrira samu na igru svoje momčadi. Blaž Lacković također nije krio zadovoljstvo pobjedom i četiri boda koja Hrvatska prenosi u drugi krug natjecanja.

Netom nakon susreta i pobjede nad Norveškom, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Slavko Goluža, bio je izuzetno sretan zbog ostvarene pobjede i dobro odigrane obrane: "Danas je na momente stvarno bilo jako dobro te stoga čestitam svim igračima jer je svaki od njih dao svoj doprinos današnjoj pobjedi. Moram pohvaliti jako dobru obranu s početka utakmice, no trebali smo možda u drugom poluvremenu imati osjetniju prednost, međutim, promašili smo dosta zicera što nam se ne smije događati", izjavio je Goluža za HTV.

Nema straha

Pred Hrvatskom je sada drugi krug natjecanja u kojem ju očekuju reprezentacije Španjolske, Mađarske i Francuske. "Nikoga se ne bojimo, no treba nam vremena, naime, vidi se da se sve polako diže. Ovu utakmicu nismo odigrali, kako se kaže, na živce, što je bilo veoma dobro", zaključio je Goluža.

Zbog ostvarene prednosti izbornik je u susretu ponovno mogao dosta rotirati te dati priliku svim igračima: "Utakmica je išla u pravcu koji sam želio tako da sam mogao odmoriti pojedine igrače i svi su dobili svoju priliku."

Treći cilj rukometne reprezentacije Hrvatske bila je pobjeda nad Norveškom, kao i odlazak u drugi krug, točnije, u Novi Sad, sa sva četiri boda: "Ispunili smo još jedan plan i sada idemo polako dalje. Vidjet ćemo kako će to biti u drugom krugu. Sada se prvo treba dobro odmoriti, sutra treba otputovati u Novi Sad gdje nas očekuje drugi ambijent budući da su ovdje uvjeti bili uistinu fantastični. Imali smo sreće što nam je bilo pruženo sve što smo trebali, no sada treba smiriti dojmove i dobro se pripremiti za drugi krug", kazao je Goluža.

Prva utakmica drugog kruga Hrvatima donosi dvoboj sa Španjolcima u dvorani SPENS u Novom Sadu: "Sada slijede Španjolci, no ne treba ostati na one dvije utakmice u kvalifikacijama, naime, vratili su im se Entrerrios i Romero. Španjolska je dobra ekipa, no ne razmišljam o njima, već o tome da trebamo zadržati našu igru, koncentraciju i sam nivo igre."

Na Euru nema lakih protivnika

Lac se osvrnuo i na ekipe koje su na ovom Euru pomalo iznenadile te su se pokazale izuzetno jakima: "Prije turnira naglasili smo kako ovdje ima mnogo jako dobrih ekipa, naime, na Europskom prvenstvu ima 10 do 12 momčadi od kojih svaka može pobijediti svaku. O tome govori i činjenica da je Slovenija pobijedila Island te da su nas Slovenci i Islanđani dobro namučili."

Na samom startu susreta hrvatska je obrana bila izuzetno dobra, no s druge strane čiste zicere vrlo lako je skidao najbolji norveški igrač danas, njihov vratar Erevik: "Nismo se zabrinuli što se njihov vratar na samom početku susreta razbranio nego smo očekivali da ćemo i ovu utakmicu igrati napeto do 59. minute budući da smo na to već pomalo navikli. Danas smo jako dobro odigrali obranu 5-1, a i 6-0 je bila jako dobra. Svi smo jako zadovoljni i sretni jer idemo dalje s četiri boda. Trebamo sada ostati na zemlji budući da je još puno toga pred nama", izjavio je, za HTV, netom nakon susreta naš lijevi vanjski igrač, Blaženko Lacković.

Pomalo iznenađujuće, aktualni europski i svjetski prvaci u drugi krug natjecanja ne prenose ni jedan bod: "Na Euru ima jako dobrih igrača koji igraju jake lige, ekipe su jako dobre, a Francuzi su se možda malo i opustili zbog toga što su se već prije kvalificirali na Olimpijske igre. Međutim, ostale ekipe koje su ih tukle jako su kvalitetne što i mi trebamo imati na umu", zaključio je Lacković.

Euro 2012. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Island32:34Slovenija
Hrvatska26:20Norveška
1Hrvatska 388:78+106
2Slovenija 390:91-12
3Island 395:97-22
4Norveška 380:87-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Master Yoda20.01.2012. u 22:46
    AJMO MOMCI UČINITE NAS SVE PONOSNIM.ŽELIMO ČUTI NAŠU HIMNU USRED BEOGRADA.TO BI SIGURNO BIO JEDAN OD NAJLJEPŠIH TRENUTAKA HRVATSKOGA SPORTA IKADA.VJERUJEMO U VAS I CIJELA HRVATSKA STOJI IZA VAS
    Master Yoda