Rukomet

Balić: "Najbolja sezona od zadnjeg finala"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 30.04.2012.
Balić: "Najbolja sezona od zadnjeg finala"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba nisu uspjeli dohvatiti završni turnir četiri najbolje ekipe Europe. Nakon što su u Zagrebu, uz odličnu igru, protiv favoriziranog Kiela uspjeli izvući 'samo' 31:31, u uzvratu su pretrpjeli poraz 33:27, što je značilo oproštaj od ovosezonske Lige prvaka. No, odluka o pobjedniku pala je u posljednjih 15-ak minuta utakmice, kada su presudili duža klupa domaćina i nedostatak svježine kod igrača hrvatskog prvaka.

Zagrebaši su u dvije utakmice pokazali kako se mogu nositi s trenutno jednom od najboljih svjetskih ekipa. Moćni Kiel u dvoboju za Final Four slovio je kao veliki favorit za prolaz, međutim Balić, Horvat, Kopljar i društvo pružili su odličan otpor te je za korak prema Kölnu nedostajala samo možda malo duža klupa, koja bi se mogla nositi s bogatim Nijemcima. Evidentan je bio nedostatak snage u posljednjim četvrtinama utakmica i u Zagrebu i u Kielu, što je definitivno bilo presudno za ukupni rezultat.

No, jedan moćni Kiel nije nadigrao Zagrebaše, koji su se na dostojan način borili i pokazali kako im je nakon dugo vremena ovo bila i najbolja europska sezona.

"U nastavku utakmice napravili smo previše tehničkih pogrešaka u napadu. Njihova obrana na čelu s Omeyerom bila je odlična, što im je omogućilo dosta pogodaka iz protunapada. Jednostavno, u posljednjih 20 minuta nedostajalo nam je agresivnosti u obrani," mišljenje je Marka Kopljara.

"Mora se priznati, Kiel je ipak pokazao malo više od nas i zato su pobijedili. Mi smo svoju šansu propustili u Zagrebu. Bez obzira, došli smo u Kiel po pobjedu, no u nastavku domaćin je iskoristio svaku našu pogrešku. Ponosan sam na igrače i momčad kako su odigrali u obje utakmice. Želim Kielu puno uspjeha na završnom turniru," kazao je nakon okršaja trener CO Zagreba Slavko Goluža.

Trener pobjednika Alfred Gislason naglasio je kako je i očekivao ovakvu, tešku i borbenu utakmicu: "Respektirali smo Zagreb prije uzvrata. Imaju fantastičnu momčad, spoj iskusnih i odličnih mladih igrača, koja igra inteligentan rukomet. Čak smo i danas u prvom poluvremenu imali problema u napadu, čime smo im omogućili brze i lagane pogotke. U nastavku smo odigrali bolje, ali utakmica je bila otvorena do samog kraja. No, ponosan sam na svoje igrače, koji su dobili ovu tešku utakmicu između dvije vrhunske ekipe, u ovoj sjajnoj atmosferi."

Ukupno gledajući, odigrali smo bolje nego u Zagrebu i zato smo osigurali nastup u Kölnu," naglasio je Gislason nakon utakmice.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima pobjednika bio je Čeh Filip Jicha, koji je proigrao u nastavku utakmice i golovima otvorio put prema pobjedi Kiela: "Moglo se osjetiti danas u dvorani kako nam je ovo bila važna utakmica. Pokazali smo dovoljno strpljenja u obje utakmice, što je mislim i presudilo. U nastavku dvoboja odigrali smo agresivnije, promijenili smo obranu, što je dobro funkcioniralo. Smanjili greške u napadu, a iskoristili prilike koje su nam pružili," kazao je za Eurosport možda i najbolji svjetski šuter.

"Ovo je odličan uspjeh, jer smo još uvijek u igri za osvajanje trofeja u svim natjecanjima. Oduševljeni smo što smo u Kölnu, nakon što tamo nismo bili prošle godine. Očekivano, ali bilo je teško u obje utakmice protiv Zagreba," kazao je najbolji svjetski vratar, Francuz Thierry Omeyer.

Nakon svega, Ivano Balić bio je možda malo i razočaran, ali je svjestan kako je ovaj Zagreb napravio ove sezone ogroman uspjeh: "Bilo je dobro prvo poluvrijeme, igrali smo odlično u napadu, odlično smo razbijali njihovih 3-2-1, dok u drugom poluvremenu, kad su se vratili u 6-0, malo smo stali, nismo imali šuta iz vana. Izlazili su na Marka, možda je i Tonči mogao ući i malo prije, jer smo se malo pogubili i Špiler i ja i Joso. Zakazali smo i na igrača više i tu se riješila utakmica," kazao je za kameru HRT-a.

"Mislim da je od zadnjeg finala ovo najbolja sezona Zagreba. Nosili smo se i borili sa svakom ekipom, bili smo stalno u egalu. Šteta, imali smo dobru priliku do ovdje napravimo nešto. Bilo bi super kada bismo zadržali momčad na okupu, tri godine smo skupa, rasli smo iz sezone u sezonu i mislim da ovo nije limit ove ekipe," zaključio je za kraj Balić.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Abanca Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Abanca Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 21:13
    Brine kakav če izgledati Zagreb iduće sezone.Puno je ključnih igrača pod upitnikom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 18:15
    Balićev šut u drugom poluvremenu je išao 128 km/h !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 14:02
    otišli su i vukić i štrlek.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 13:17
    Malo pretjeruješ... Gojun uopće nije neki nenadoknadivi gubitak. Tipičan obrambeni specijalac koji nije za igru u oba smjera. Šego je imao fenomenalnu sezonu i nije mi jasno kako ga nisu zadržali, ali ima još naših dobrih golmana. Npr. mogli bi dovest Šunjića ili Loserta. Mislim da će im se jedino... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 12:52
    goluža je najjača karika ove momčadi
    Obrisan korisnik