Nogomet

Ferenčina: "Svaka utakmica je nova priča, poraz nas neće poremetiti"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • ponedjeljak, 17.09.2012.
Ferenčina: "Svaka utakmica je nova priča, poraz nas neće poremetiti"
Foto: Ivana Strahija

Slaven Belupo doživio je drugi svoj poraz ove sezone, a Rijeka je u Koprivnici poboljšala svoj dosad razmjerno razočaravajući bodovni učinak. Domaći trener smatra da poraz neće ozbiljno naštetiti pobjedničkom mentalitetu njegove momčadi, dok je gostujući bio iznimno zadovoljan igrom prikazanom u prvom poluvremenu, ali ljutit na sramotne povike pojedinaca s tribina.

Elvis Scoria je u Koprivnici proveo sezonu i pol svoje trenerske karijere i do sad mu je bila u lijepom sjećanju, pa je novinare iznenadila gesta koju je uputio u gledalište iza sebe nakon susreta. No, rođeni Puljanin imao je objašnjenje za ono što se dogodilo.

"Godinu i pol bio sam u Koprivnici i uvijek sam imao dojam da je sve bilo korektno. No, kad se moju obitelj i mene vrijeđa na nacionalnoj osnovi, nisam mogao drukčije reagirati. Poštujem Koprivnicu i navijače Slavena, a ovo su napravili pojedinci i ja preko toga ne mogu samo tako prijeći", kazao je još uvijek uznemireni Scoria.

To na stranu, ponosan je na svoje nogometaše, koji su odigrali odlično prvo poluvrijeme: "Bilo je to dosad naše najbolje poluvrijeme. Bili smo opasni i nadigrali smo u prvih 45 minuta momčad Slaven Belupa. U drugom dijelu smo željeli taj treći gol kojim bismo u potpunosti riješili utakmicu, no nismo stvorili pravih prilika iako smo znali da će Slaven morati srljati.Trebali smo se ranije odvažiti na pravi proboj, no na kraju smo zasluženo pobijedili."

Scoriji je također drago da se njegovi igrači nisu dekoncentrirali kad su rano u drugom dijelu susreta primili gol. "Iako je taj pogodak pao u krivo vrijeme, raduje me što su igrači poboljšali psihičku stabilnost, nadam se da ćemo je sada i zadržati."

Posljednje pitanje gostujućem treneru bilo je o debitantu u prvih 11, Cesarcu, koji se treneru na povjerenju odužio pogotkom za 1:0. "Mi smo i u prijašnjim utakmicama stvarali razmjerno mnogo prilika, no imali smo problema s promašivanjem, a čini se da smo sada dobili igrača koji zna pospremiti loptu u mrežu. Nogomet je ponekad toliko jednostavan."

Domaći trener Roy Ferenčina čestitao je protivnicima na pobjedi, a za poraz je mogao okriviti tek loše izdanje svoje momčadi: "Rijeka je zabila, mi nismo, a nogomet se igra za golove. U prvom dijelu utakmice mnogo mojih igrača nije bilo u igri sto posto. Htjeli smo odigrati ofenzivno, ali nismo imali dubinu, a pojedinci se nisu držali rasporeda i dogovora."

U drugi dio susreta je Ferenčina ušao s dvije izmjene: "Rošade koje smo napravili bile su dobre i zabili smo gol, no onda, unatoč dominaciji, nismo uspjeli ponovno zatresti mrežu."

Koprivničkom treneru uočljive su bile sudačke pogreške u nedjeljnom derbiju, no naglasio je: "Bilo je par čudnih odluka sudaca, moramo provjeriti je li kod posljednjeg gola bilo zaleđa ili ne, ali to nikako nije naš alibi. Apsolutno smo sami krivi za poraz, presudile su individualne pogreške."

U prvih 11 za Slaven Belupo debitirao je donedavni igrač belgijskog Genta, Barić, a o njegovoj roli je Ferenčina kazao: "Bit će bolje, još nije u potpunosti upoznat s našom igrom. Očekujem međutim da to sve izgleda bolje kad se uigra."

Slavenu slijede teške utakmice, dva gostovanja, u Splitu i Zaprešiću, te potom domaći dvoboj s Dinamom. Novinarsko je pitanje bilo, koliko je "štete" poraz nanio pobjedničkom mentalitetu igrača: "Svaka je utakmica sasvim nova priča i neće nas ovaj poraz poremetiti. Izvući ćemo pouke, analizirati susret, i potom zaboraviti na poraz. Sasvim su jednaka tri osvojena boda protiv prvog i zadnjeg na tablici, a mi kanimo dalje pobjeđivati", zaključio je Roy Ferenčina.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jandro18.09.2012. u 11:55
    ako je smoje igrao izvan kaznenog prostora onda čisti crveni za njega. primjeni malo svoje savjete i budi objektivan
    jandro
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 21:24
    da čitaš novine znao bi kako je smoje igrao van kaznenog prostora, a ovo glupane si mozes reći starom što te napravio ovakvog...nadalje.. osiječani se nisu bacali po terenu i izležavali po 2-3 minute kao vi jučer u Koprivnici, ono je bilo sramota, svaki kontakt vaši padaju i ostaju ležati minimalno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 17:02
    Brezovec je iznimno podmukao i bahat igrač, ali ostatak Rijeke mi se čini simpatičnimprvo da čestitam Rijeki na zasluženoj pobjedi, naravno da žalim za one 2-3 propuštene prilike Slavena, ali na kraju krajeva samo golovi se brojenadalje, ne znam zašto Slaven nije od početka utakmice igrao onako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 15:26
    krađa u osijeku???? hahahahaha a jesi glup hahaha kao prvo rijeka je oštećena za čisti penal ali dobro ajde ti znaš bolje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 14:08
    Vratit će se Slaven Belupo u pobijednički niz, već na Poljudu. Koprivnica ima jako dobrog i stabilnog prvoligaša, tako da je neuspjeh ove sezone nemoguć!
    Obrisan korisnik