Nogomet

Pjesnici u Maksimir bez bijele zastave po prijeko potrebne bodove

Mihaela Bradovski, Maj Gašparac • petak, 19.10.2012.
Pjesnici u Maksimir bez bijele zastave po prijeko potrebne bodove
Foto: Kristijan Komarica

Lokomotiva i Zagreb otvorit će svojim susretom na Maksimiru 12. kolo MAXtv Prve lige. Nogometaši Tomislava Ivkovića žele nastaviti s dobrim rezultatima, dok će bodove koji bi im mnogo značili u borbi za ostanak nastojati osvojiti i posljednjeplasirani Pjesnici...

Nogometaše Lokomotive u 12. kolu MAXtv Prve lige očekuje sraz sa Zagrebom, posljednjom momčadi u ligi. Igrači Tomislava Ivkovića u taj susret ulaze sa samopouzdanjem zbog dobrih rezultata koje su ostvarili u posljednje vrijeme. No, strateg kluba s Kajzerice svjestan je da će Lokosi morati pružiti dobru igru kako bi osvojili bodove.

"Zagreb nema što izgubiti i ne može si dozvoliti čekanje. Moji igrači će se morati potruditi kako bi osvojili sva tri boda. Čeka nas zahtjevan susret", izjavio je Ivković za službenu klupsku stranicu.

Trener Lokosa uvjeren je kako će njegova momčad uspjeti opravdati ulogu favorita i upisati pobjedu na domaćem terenu: "Forma nam je ponovno u usponu, osjećam da možemo ponoviti odlične partije s početka prvenstva. Lokomotiva je po tablici i dosadašnjim rezultatima bolja momčad, ali to moramo i pokazati. Siguran sam da ćemo to i uspjeti", rekao je.

Sastav Lokomotive

Ivković je uoči susreta otkrio i početnu postavu svoje momčadi. Protiv Pjesnika bi na teren trebali istrčati sljedeći igrači: Žarkov, Boras, Samateh, Mesarić, Musa, Maleš, Šitum, Trebotić, Antolić, Bručić i Kramarić.

Tomislav Ivković protiv Zagreba ne može računati na nastupe Tomislava Barbarića i Domagoja Pavičića, koji su ozlijeđeni.

Momčad Luke Bonačića i dalje se nalazi osamljena na posljednjem mjestu prvoligaškog poretka, nakon što su u dvobojima protiv ostatka društva uspjeli osvojiti tek pet bodova. Start od sedam uzastopnih poraza počeo je upravo domaćim porazom od Lokomotive. Zagrebaši će se zasigurno željeti revanširati za to, prošle su sezone slavili u Maksimiru, no imaju li uz motiv i dovoljno sposobnosti odgovorit će na terenu.

"Utakmicom s Lokomotivom ulazimo u tešku seriju, ali kako moramo i želimo razmišljati o bodovima, ne preostaje nam ništa drugo nego razmišljati ponajprije o sebi, a ne o protivniku koji se nalazi na drugoj strani. Ova dva tjedna pauze dobro su nam došla da poradimo na elementima koji bi nam s gostovanja trebali osigurati više od onog pulskog boda. Poslužila nam je pauza i da se dodatno upoznamo", komentirao je Zagrebov strateg period za sobom.

Sami dvoboj s Lokosima, trenutno petoplasirane momčadi, najavio je riječima: "Kako god bilo, mi u Maksimir idemo bez bije zastave. Dakako da bi nas, s obzirom za situaciju, zadovoljilo sve osim još jednog našeg poraza." Reprezentativna pauza, osim za upoznavanje poslužila je i za "bildanje" samopouzdanja. "Igrači se na treninzima svojski trude kako bi što prije podigli samopouzdanje i to je ono što me ohrabruje. Utakmica protiv Olimpije i 2:0 pobjeda pokazala je neke loše, ali i neke vrlo dobre elemente."

Kazne su u proteklom kolu odradili Pavlović i Djengoue pa se oni vraćaju u početnu jedanaestoricu. Dva žuta kartona kroz dosadašnji dio zaradili su Abdurahimi, Oršulić, Pelaić i Šovšić pa će se oni danas morati pripaziti ukoliko žele biti u konkurenciji za domaći dvoboj s Osijekom. Zagrebov trener poručio je kako iznenađenja oko sastava ne bi trebalo biti, startati bi trebali igrači koji su se i do sada nalazili u tim ulogama.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!